Disney+ kondigt prijsverhoging aan in de VS en start met reclame

Disney+ kondigt prijsverhoging aan in de VS en start met reclame

Disney+ start binnenkort met een nieuw prijzenpakket in de Verenigde Station. Het goedkoopste abonnement zal daarnaast reclame bevatten, wat je kunt omzeilen met Disney+ Premium. Zal Nederland volgen?

Disney+ Basic met reclame of Disney+ Premium

Het Basic abonnement zal vier minuten aan reclame per uur bevatten. Hier betaal dan ook 'maar' 8 dollar voor. Dat is in de VS gelijk aan het huidige reclamevrije abonnement. Willen Amerikanen vanaf 8 december echter geen reclame zien, dan zullen ze Disney+ Premium moeten nemen voor 11 dollar per maand, een verhoging van 38% in prijs.

Met ons nieuwe advertentieondersteunde Disney+-aanbod en een uitgebreide reeks plannen in ons volledige streamingportfolio, zullen we de consument meer keuze bieden in verschillende prijsklassen om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van onze kijkers en een nog breder publiek aan te spreken.

Kareem Daniel van Disney

Vanaf 2023 in de rest van de wereld

Hoewel we in Nederland nog even kunnen genieten van de huidige prijzen, zal ook ons land aan de beurt komen. Disney CFO Christine McCarthy laat weten dat Disney+ het reclame-abonnement in 2023 ook internationaal wil uitrollen. Een precieze datum voor de verandering in ons land is nu nog niet bekend. In de VS gaan de nieuwe prijzen in vanaf 8 december.

Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

Meld je nu aan!

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Disney+

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws