Stephen King enthousiast over resultaat Netflix-verfilming van zijn 'Mr. Harrigan's Phone'

Stephen King enthousiast over resultaat Netflix-verfilming van zijn 'Mr. Harrigan's Phone'

Deze herfst verschijnt op Netflix de eerste verfilming ooit van een van Stephen Kings korte verhalen uit zijn collectie If it Bleeds. Het gaat om Mr. Harrigan's Phone (2022), een verhaal over een jongeman die communiceert met de geest van zijn oudere vriend via een Iphone. Hoewel de film nog niet helemaal voltooid is, heeft King het resultaat tot dusver al mogen zien. De schrijver heeft niets dan lovende woorden over de Netflix-film.

Al decennia lang zijn de verhalen van King immens populair, zowel onder lezers als onder filmmakers. Hoewel op zichzelf staande romans de meeste belangstelling trekken onder filmmakers, zijn ook verschillende korte verhalen tot succesvolle resultaten gekomen waaronder Children of the Corn (1984), 1408 (2007), The Night Flier (1997) en 1922 (2017). If It Bleeds verscheen in juli 2020. Direct na release werden er meerdere opties gepresenteerd voor verfilmingen. Netflix ging hierop in en koos voor Mr. Harrigans Phone onder regie van John Lee Hancock.

Dat King zo te spreken is over de verfilming van zijn verhaal is niet vanzelfsprekend. Eerder heeft de auteur zich ongefilterd uitgesproken over bewerkingen van zijn boeken. Anders dan het grote publiek is King bijvoorbeeld niet enthousiast over The Shining (1980), gebaseerd op zijn gelijknamige roman.

Mr. Harrigan's Phone (2022)
Een jongen raakt bevriend met een miljardair uit zijn buurt. Als deze man helaas komt te overlijden, ontdekt de jongen dat hij nog steeds met zijn vriend kan communiceren door voicemails achter te laten.

Mr. Harrigan's Phone verschijnt deze herfst op Netflix, vermoedelijk net op tijd voor Halloween, een perfecte timing.

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixMr. Harrigan's Phone (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws