FBI forensisch rapport onthult nieuwe details over Alec Baldwin-schietincident

FBI forensisch rapport onthult nieuwe details over Alec Baldwin-schietincident

De FBI heeft nieuwe details bekendgemaakt over het schietincident tijdens de opnames van Rust, de onvoltooide film die uitgroeide tot een tragedie. Acteur Alec Baldwin was aan het oefenen met een revolver toen een schot afgevuurd werd, het schot dat cinematograaf Halyna Hutchins doodde.

De opnames van Rust zijn sinds het ongeluk dat op 6 oktober 2021 plaatsvond, stilgelegd. Baldwin claimt dat het een ongeluk was en dat hij niet op de hoogte was gebracht van het feit dat er munitie in de revolver zat. Sindsdien is er onderzoek gaande naar het incident. Hoofdpersonen in het onderzoek zijn Baldwin, assistent-regisseur Dave Halls en wapenhoofd Hannah Guiterrez-Reed.

Sinds het incident houdt Baldwin vol dat hij de trekker van het pistool niet overhaalde en dat er per ongeluk een schot werd afgevuurd. Uit een nieuw rapport van de FBI blijkt dat de revolver niet kan worden afgevuurd zonder dat de trekker wordt overgehaald. Vooralsnog hebben de filmmakers, inclusief Baldwin, niet gereageerd op deze bevindingen. Overigens werd wel vastgesteld dat de dood van Hutchins een ongeluk was.

Het incident leidde tot veel discussies over de veiligheid op film- en televisiesets. Geconcludeerd werd dat de veiligheid van cast en crew vaak over het hoofd wordt gezien ten gunste van een snelle afronding van een productie. In reactie daarop werd een petitie gestart om het gebruik van echte vuurwapens op sets te verbieden. Ook Baldwin zou hier voorstander van zijn.

Rust
Een 13-jarige jongen, die na de dood van zijn ouders voor zichzelf en zijn jongere broer moet zorgen in Kansas in 1880, gaat op de vlucht met zijn lang van hem vervreemde grootvader nadat hij is veroordeeld tot de galg voor het per ongeluk doden van een plaatselijke veeboer.

Enkele maanden geleden liet producent Anjul Nigan weten dat hij Rust graag zou afmaken en hiermee slachtoffer Hutchins te eren door haar laatste werk te voltooien. Zolang het onderzoek voortduurt lijkt het erop dat de productie van Rust niet zal worden voortgezet.

Beeld: Still 'Alec Baldwin: Unscripted' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsRust

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws