Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, de Oscargenomineerde thriller Captain Phillips (2013).

Uitgelichte films op tv week 33

Vandaag kijk je op Net 5 naar Oscarwinnaar Indiana Jones and the Last Crusade (1989). Slechts twee jaar na de avonturen in Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981) riskeert archeoloog Indiana Jones (Harrison Ford) zijn leven op zijn zoektocht naar zijn vermiste vader, professor Henry Jones.

Dinsdag kijk je naar The Departed (2006). Undercoveragent Billy (Leonardo DiCaprio) infiltreert het syndicaat van maffiabaas Costello (Jack Nicholson). Crimineel Colin (Matt Damon) werkt daarnaast bij de politie als de informant van Costello. Beide mannen raken verstrengeld in het dubbelleven waarin ze informatie verzamelen over de organisaties die ze zijn binnengedrongen. De klassieker is nu ook te zien op Netflix, HBO Max en via Pathé Thuis.

Bekijk hier de trailer van The Departed:

Woensdag zendt Veronica Fast Five (2011) uit. Dominic Toretto en Brian O'Conner zijn nog steeds gezochte mannen. Ze zijn nu samen met Doms zus, Mia, en worden ingehuurd om een klus te klaren. Maar het lijkt erop dat ze door iemand werden gebruikt en nu zit die persoon achter hen aan. Ze besluiten achter hem aan te gaan en ze halen een paar van hun vrienden erbij om hen te helpen.

Donderdag kijk je naar Natalie Portman in Oscarwinnaar Black Swan (2010). Nina Sayers is danseres bij een balletgezelschap in New York City, maar het ontbreekt haar aan zelfvertrouwen. Nina lijkt toch haar doel te bereiken wanneer de artistiek directeur van het gezelschap, Thomas Leroy, haar selecteert als de hoofdrolspeelster in hun nieuwe productie van Het Zwanenmeer. Leroy is echter eerlijk als hij haar vertelt dat hij er niet aan twijfelt dat ze de rol van de witte zwaan aankan, maar dat hij er niet zeker van is dat ze de rol van de zwarte zwaan aankan.

Black Swan (2010)
8.0
Kijk op Pathé Thuis • Balletdanseres Nina (Natalie Portman) maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurrentie heerst.

Vrijdag is de Oscargenomineerde dramathriller Captain Phillips (2013) te zien. Wanneer een vrachtschip net buiten de Somalische wateren passeert, naderen enkele mannen in een motorboot het vrachtschip en beginnen er op te schieten. De kapitein, Richard Phillips (Tom Hanks), ontdekt dat het piraten zijn en probeert ze van het schip af te houden. Ze komen toch aan boord, dus Phillips instrueert de bemanning om zich te verstoppen. De piraten gaan naar ze op zoek in een poging de bemanning te gijzelen.

Zaterdag is het de beurt aan Keanu Reeves in The Matrix (1999). Thomas A. Anderson (Reeves) leeft twee levens. Overdag is hij een doorsnee computerprogrammeur en 's nachts een hacker die bekend staat als Neo. Hij wordt het doelwit van de politie wanneer hij wordt benaderd door Morpheus (Laurence Fishburne), een legendarische computerhacker die door de regering als terrorist is bestempeld. Als rebel tegen de machines moet Neo het opnemen tegen de agenten: superkrachtige computerprogramma's die erop uit zijn Neo en de hele menselijke opstand te stoppen.

Bekijk hier de trailer van The Matrix:

NPO 2 sluit de week af met de Scandinavische fantasyfilm Gräns (2018). Tina is een waardevolle kracht bij de grenswacht en pikt moeiteloos smokkelaars uit de menigte. Op een dag stapt er een verdacht uitziende man van de veerboot. Niet in staat te ontdekken wat hij verbergt, raakt Tina gebiologeerd door deze Vore en zijn mysterieuze aura. Haar onderzoek naar hem onthult veel meer dan ze kon verwachten…

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'Captain Phillips' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws