Chris Pratt nam het op voor Bryce Dallas Howard in salarisonderhandelingen voor 'Jurassic World'-films

Chris Pratt nam het op voor Bryce Dallas Howard in salarisonderhandelingen voor 'Jurassic World'-films

In 2018 kwamen de eerste berichten naar voren over het grote salarisverschil tussen de sterren van Jurassic World (2015). Actrice Bryce Dallas Howard zou 2 miljoen dollar minder betaald hebben gekregen dan co-ster Chris Pratt. Ook Howard las de berichten in de media en was enigszins verrast: het salarisverschil was veel groter dan gerapporteerd.

Een enorm salarisverschil

Ik heb zoveel minder betaald gekregen dan de media schreef. Ik begon in 2014 te onderhandelen over de Jurassic World-films, een tijdperk waarin het salarisverschil tussen mannen en vrouwen in de filmwereld nog onderbelicht was. Helaas moest ik direct tekenen voor drie films en dus was de deal vastgelegd.

Bryce Dallas Howard

Chris Pratt onderhandelt

Gelukkig kon Howard het bedrag tot op zekere hoogte compenseren met neveninkomsten rondom de franchise. Pratt schoot de actrice te hulp zodat zij hiervan een eerlijk deel kreeg. Pratt zou elke poging om het verschil recht te zetten hebben aangepakt, zo vertelt de actrice in een interview:

Chris zei dat ik niets hoefde te doen. Hij zou gaan onderhandelen en zorgen dat iedereen hetzelfde betaald zou krijgen. Ik ben zo blij dat Chris dit heeft gedaan. Ik heb nog nooit zoveel betaald gekregen voor dergelijk werk.

Bryce Dallas Howard

Top 10 best verdienende films aller tijden

De eerste film van de Jurassic Park-Spin-off-reeks, Jurassic World (2015), bracht wereldwijd meer dan 1,6 miljard dollar op en staat momenteel op de zevende plaats van best verdienende films aller tijden. De daaropvolgende Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) bracht meer dan 1,3 miljard dollar op en ook de meest recente film Jurassic World: Dominion (2022) doet het niet slecht, de teller staat momenteel op $974 miljoen. Deze laatste was tot voor kort de best presterende Paramount film ooit. Onlangs werd de film verslagen door Top Gun: Maverick (2022).

Beeld: Still 'Jurassic World: Fallen Kingdom' via TMDB
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Celebrities BioscoopJurassic World (2015)Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)Jurassic World: Dominion (2022)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws