Na 'Jungle Cruise' krijgt ook Disney-attractie Big Thunder Mountain een eigen film

Na 'Jungle Cruise' krijgt ook Disney-attractie Big Thunder Mountain een eigen film

Jungle Cruise (2021) werd gebaseerd op de gelijknamige attractie in de Disney-parken. Die film was zo'n succes, dat de studio dit nog eens dunnetjes hoopt over te doen met een andere attractie: Big Thunder Mountain.

Ritje met een mijnkar

Big Thunder Mountain werd voor het eerst uit de grond gestampt in 1979 in Disneyland in Anaheim. Daarna verscheen de iconische berg ook in de parken in Orlando, Parijs, en Tokyo. De attractie draait om een ritje met een mijnkar in een mijnstadje waar goud wordt ontdekt.

Al meerdere attracties verfilmd

De Big Thunder Mountain-film, waar overigens nog geen plotdetails van bekend zijn, treedt in de voetsporen van films als Jungle Cruise, Pirates of the Caribbean en The Haunted Mansion (die momenteel wordt ontwikkeld met Owen Wilson en Jared Leto). Al deze films kwamen tot stand door een attractie in Disneyland.

Nog geen releasedatum bekend

Wie de hoofdrollen op zich nemen in Big Thunder Mountain, is nog niet bekend. Tevens is het onbekend wanneer de opnames starten en wanneer de film in de bioscoop verschijnt. Voor nu kun je op Disney+ terecht voor Jungle Cruise.

Jungle Cruise (2021)
6.6
Kijk op Disney+ • Onderzoeker Dr. Lily Houghtonreist van Londen naar het Amazone-oerwoud en doet een beroep op de diensten van kapitein Frank Wolff om haar op La Quila, zijn gammele maar charmante boot, te vervoeren.
Beeld: Still 'Jungle Cruise' via TMDb, Via depositphotos
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws