Regisseur Wolfgang Petersen overleden: zijn 5 beste films op rij

Regisseur Wolfgang Petersen overleden: zijn 5 beste films op rij

Wolfgang Petersen, de man achter vele topfilms, is overleden. De schrijver en regisseur is 81 jaar geworden en overleed afgelopen vrijdag in zijn huis in het Britse Brentwood aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Ter ere van zijn overlijden zetten we hier de 5 beste films van Petersen op een rij.

1 Das Boot

Das Boot (1981)
8.4
In het najaar van 1941 gaan Duitse militairen aan boord van een onderzeeër om zo veel mogelijk vijandelijke schepen tot zinken te brengen.

In 1941 gaan Duitse militairen aan boord van een onderzeeër om zo veel mogelijk vijandelijke schepen te elimineren. Naarmate de U-96 op de Atlantische Oceaan vordert, neemt de verveling onder de bemanning toe. De verveling slaat al snel om in angst en heimwee naar de thuishaven. De oorlogsfilm wordt genomineerd voor maar liefst zes Oscars.

2 The NeverEnding Story

The NeverEnding Story (1984)
7.4
Kijk op Pathé Thuis • Bastian wordt altijd op school gepest. Op een dag vlucht hij naar een boekenwinkel. Als de oude eigenaar een telefoontje krijgt neemt hij een boek mee over een jongen die het fantasierijk Fantasia kan redden van boze krachten.

Bastian vlucht naar een boekenwinkel, weg van de pesterijen op school. Tijdens een onoplettend moment van de eigenaar neemt hij een boek mee over een jongen die het fantasierijk Fantasia kan redden van boze krachten. Zijn fantasie en de werkelijkheid gaan echter door elkaar lopen.

3 Troy

Troy (2004)
7.3
Kijk op HBO Max • Als de Trojaanse prins Paris (Orlando Bloom) de Spartaanse koningin Helen (Diane Kruger) bij haar man Menelaus (Brendan Gleeson) wegkaapt, kan die dit niet over kant laten gaan.

Het is het jaar 1250 v. Chr. tijdens de late Bronstijd. Twee opkomende naties komen met elkaar in conflict nadat Paris (Orlando Bloom), de Trojaanse prins, Helen (Diane Kruger), de koningin van Sparta, overhaalt haar man Menelaos (Brendan Gleeson) te verlaten en met hem terug te varen naar Troje. Nadat Menelaos ontdekt dat zijn vrouw door de Trojanen is ontvoerd, vraagt hij zijn broer Agamemnon (Brian Cox) om hem te helpen haar terug te krijgen.

4 In the Line of Fire

In the Line of Fire (1993)
7.2
Kijk op Pathé Thuis • Oudgediende geheim agent Frank Horrigan wordt achtervolgd door een fout uit het verleden. Hij was toen niet in staat te voorkomen dat president Kennedy werd vermoord.

Frank Horrigan is voormalig geheim agent wordt achtervolgd door een fout uit het verleden. Hij was toen niet in staat te voorkomen dat president Kennedy werd vermoord. Dertig jaar later bedreigt een man die zich "Booth" noemt de huidige president. Horrigan wordt gedwongen om terug te keren in het vak.

5 Enemy Mine

Enemy Mine (1985)
6.8
In de 21e eeuw wordt er eindelijk vrede op Aarde bereikt. Een aanval van de buitenaardse Dracs zorgt er echter voor dat de strijd verder gaat in de ruimte.

Net na we wereldvrede hebben bereikt, zorgt een aanval van de buitenaardse Dracs ervoor dat de strijd verder gaat in de ruimte. Door een bizr ongeluk komt een piloot terecht op een vijandige planeet, waar hij gevangen wordt genomen door een Drac. Ze moeten elkaar leren kennen om te overleven.

Beeld: Via depositphotos

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Celebrities

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws