De top 10 populairste films & series nu op Netflix (week 33, 2022)

De top 10 populairste films & series nu op Netflix (week 33, 2022)

Wekelijks informeren wij je over de beste nieuwe films en series op Netflix. Daarnaast houden we je op de hoogte van de populairste titels. In dit overzicht zie je welke tien films en welke tien series het meeste bekeken worden door Netflix-gebruikers.

Hieronder zijn de populairste films en series van vandaag vermeld. Deze week behaalt de komische horrorfilm Day Shift (2022) met Jamie Foxx de eerste plaats, op de voet gevolgd door Tom Holland (én Jamie Foxx) in Spider-Man: No Way Home (2021). Daarnaast is de romantische film Purple Hearts (2022) erg populair, net als het Spaanse Código Emperador (2022).

In de lijst van populairste series op Netflix staat deze week dramaserie Never Have I Ever (2020– ) bovenaan, die gelijk fantasyserie The Sandman (2022– ) van de troon stoot. De series worden achterna gezeten door Manifest (2018– ), door de komst van seizoen 3, en door hitseries Virgin River (2019– ) en Brooklyn Nine-Nine (2013–2021).

Handige links:

De 10 best bekeken films op Netflix

Dit zijn de best bekeken films op Netflix op dit moment. De rangorde van een film is gebaseerd op het aantal accounts in Nederland dat een bepaalde titel gedurende minstens 2 minuten heeft bekeken in de afgelopen 24 uur.

 1. 6.1
  Kijk op Netflix • Een hardwerkende vader wil alleen maar zorgen voor een goed leven voor zijn 8-jarige dochter, maar zijn baantje als zwembadverschoner in San Fernando Valley is een dekmantel voor zijn echte bron van inkomsten, de jacht op en het doden van vampieren.
 2. 8.3
  Kijk op Netflix • Spider-Man is ontmaskerd en kan zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld.
 3. 6.7
  Kijk op Netflix • Ondanks hun verschillen en tegen alle verwachtingen in, worden een aspirant singer-songwriter (Sofia Carson) en een marinier (Nicholas Galitzine) hopeloos verliefd op elkaar.
 4. 6.5
  Kijk op Netflix • In 'The Gray Man' maken we kennis met voormalig CIA-agent en doorgewinterde huurmoordenaar Court Gentry (Ryan Gosling), ook wel bekend als Sierra Six.
 5. 5.8
  Kijk op Netflix • Juan werkt voor de geheime dienst van Spanje. Om toegang te krijgen tot de villa van een echtpaar dat betrokken is bij wapenhandel, benadert hij Wendy, het Filippijnse dienstmeisje dat in het huis woont.
 6. 6.3
  Kijk op Netflix • Asha Maurya (Pallavi Sharda) kan niet ontsnappen aan de druk van haar ouders om een huwelijkspartner te vinden.
 7. 6.1
  Kijk op Netflix • Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.
 8. 5.2
  Kijk op Netflix • Raccoon City was ooit de thuisstad van de Umbrella Corporation, maar na het plotselinge vertrek van het grote farmaceutische bedrijf is de stad veranderd in een verlaten en woeste stad, waar iets kwaadaardigs schuilgaat onder de oppervlakte.
 9. 8.2
  Kijk op Netflix • Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip.
 10. 7.1
  Kijk op Netflix • Het leven van een legendarische zeemonsterjager komt op zijn kop te staan als een jong meisje op zijn schip bevriend raakt met het gevaarlijkste beest van allemaal.

De 10 best bekeken series op Netflix

Dit zijn nu de best bekeken series op Netflix. Ook hier geldt dat de rangorde van een serie is gebaseerd op het aantal accounts in Nederland dat een bepaalde titel gedurende minstens 2 minuten heeft bekeken in de afgelopen 24 uur.

 1. 7.9
  Kijk op Netflix • Een serie over het volwassen worden van een modern, Indiaas-Amerikaans tienermeisje van de eerste generatie, geïnspireerd door de kindertijd van Mindy Kaling zelf.
 2. 7.7
  Kijk op Netflix • Verfilming van Neil Gaimans populaire stripboekenserie 'The Sandman'. Morpheus, de Lord of Dreams, weet zich na 105 jaar gevangenschap door sterfelijke mensen op aarde te bevrijden.
 3. 7.1
  Kijk op Netflix • Montego Air vlucht 828 is veilig geland na een nogal turbulent verlopen routinevlucht. Zowel de passagiers als de bemanningsleden zijn opgelucht wanneer ze de grond weer raken.
 4. 7.4
  Kijk op Netflix • Een verpleegkundige uit de stad verhuist naar een afgelegen gebied in Californië en ontdekt dat het leven in een dorp niet zo eenvoudig is als ze had verwacht...
 5. 7.3
  Kijk op Netflix • 'Locke & Key' is gebaseerd op de populaire stripboeken en volgt twee broertjes en hun zusje die na de moord op hun vader naar het huis van hun voorouders verhuizen.
 6. 8.4
  Kijk op Netflix • 'Brooklyn Nine-Nine' draait om het fictionele 99ste district van de New York City Police Department in Brooklyn, waarbij de rechercheurs en de nieuw aangestelde commandant worden gevolgd.
 7. 8.7
  Kijk op Netflix • Nadat een jongetje onder zeer verdachte omstandigheden is verdwenen, komen in het fictieve stadje Hawkins, Indiana in de jaren 80 mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.
 8. 5.2
  Kijk op Netflix • Als Eve (Melissa Barrera) met haar vliegtuig neerstort te midden van de Canadese wildernis, moet de vlijmscherpe advocate vechten tegen de elementen van de natuur om te overleven.
 9. 6.7
  Kijk op Netflix • Anthony Templet schoot zijn vader dood en heeft dat nooit ontkend. De reden waarom is een ingewikkelde vraag met grote implicaties die verder reiken dan een enkel gezin.
 10. 7.4
  Kijk op Netflix • Woodstock 1969 stond voor vrede en muziek, maar de revival in 1999 liep uit op drie dagen agressie, rellen en gewonden.

Elke week brengen we een nieuwe lijst uit met de nieuwste top 10 van best bekeken films en best bekeken series op Netflix. Reguliere toplijsten van films en series op Netflix vind je via Beste Films op Netflix en Beste Series op Netflix. Daarnaast kun je al het nieuwe aanbod raadplegen via Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'The Sandman' via Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Films Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws