J.K. Rowling onthult eindelijk waarom ze niet bij de Harry Potter-reünie was

J.K. Rowling onthult eindelijk waarom ze niet bij de Harry Potter-reünie was

Toen op 1 januari de special Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (2022) verscheen waren bijna alle sleutelfiguren van de partij, van Daniel Radcliffe tot aan regisseurs David Yates en Mike Newell. Uiteraard kon niet iedereen erbij zijn, maar het ontbreken van de persoon waarmee het allemaal begon, schrijfster J.K. Rowling, ontging niemand. Rowling vertelde in een interview de ware reden achter haar afwezigheid.

Transfobe uitspraken

Direct na de uitzending gingen speculaties de ronde dat de schrijfster niet te zien zou zijn geweest vanwege de uitspraken over transgender vrouwen die ze eerder deed. Verschillende Harry Potter-sterren waaronder Radcliffe en Emma Watson, hebben zich tegen deze uitspraken verzet en legden een publieke verklaring af. Radcliffe schreef zelfs een heel essay waarin hij Rowlings standpunten veroordeelde en zei: "Transgender vrouwen zijn vrouwen". Watson gebruikte social media om tegengas te geven: "Transmensen zijn wie ze zeggen dat ze zijn". Ondanks alle kritiek blijft Rowling bij haar standpunt en het publiek wist het zeker: Rowling was vast niet meer welkom.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (2022)
8.0
Kijk op HBO Max • De originele castleden van alle 'Harry Potter'-films komen samen in een reünie-special van HBO Max om de twintigste verjaardag van de eerste film te vieren, inclusief interviews en gesprekken met de cast.

Rowling was wél uitgenodigd

In een interview met Graham Norton kwam het onderwerp na meer dan een half jaar eindelijk aan bod. Het blijkt allemaal net even anders te zitten dan gespeculeerd werd. De schrijfster zou wel uitgenodigd zijn, maar sloeg de uitnodiging zelf af:

Ik werd gevraagd om mee te doen en besloot dat ik het niet wilde doen. Ik was wel uitgenodigd. Ik dacht dat het meer om de films ging dan het boek en terecht ging het jubileum daar inderdaad over. Niemand zei dat ik het niet moest doen, ik werd gevraagd en zag ervan af.

J.K. Rowling

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts is nu te zien op HBO Max.

Beeld: Still 'Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts' via TMDB
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films Video on demand HBO MaxHarry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (2022)

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws