James Bond-makers op zoek naar een 007 die minstens tien jaar meekan

James Bond-makers op zoek naar een 007 die minstens tien jaar meekan

Het is misschien wel de meest beladen acteerklus die je in Hollywood kunt krijgen: James Bond spelen. De belangrijkste producenten van de filmreeks zijn al geruime tijd bezig om een vervanger te vinden voor de Britse acteur, die zijn smoking en pistool na het zwaarmoedige No Time to Die (2021) aan de wilgen hangt. In gesprek met Variety doen Barbara Broccoili en Michael G. Wilson nu een boekje open over de zoektocht en alle uitdagingen die daarbij komen kijken.

Van 'womanizer' tot kwetsbare held

De zoektocht naar een geschikte opvolger bevindt zich nog in een vroeg stadium, zo stellen de twee. Die uitspraak is enigszins misleidend, aangezien al een tijdje bekend is dat Craig ermee stopt. Het is duidelijk dat de makers voor een uitdaging staan: ze zoeken iemand die meerdere films meekan en ook past bij een veranderend beeld van Bond en zijn (vrouwelijke) tegenspelers. "Het is een evolutie", zegt Broccoli. "Ons beeld van mannelijkheid ontwikkelt zich, net zoals Bond zich ontwikkelt. Het is de vraag welke ontwikkeling sneller gaat".

In No Time to Die, het voorlopig laatste deel in de reeks, werd de klassieke 'womanizer' volgens sommigen menselijker en in ieder geval minder onschendbaar voorgesteld, en was een bijrol weggelegd voor een vrouwelijke 007, gespeeld door Lashana Lynch.

Still 'No Time to Die' via TMDb
Still 'No Time to Die' via TMDb

Zoeken naar een opvolger

Lange tijd leek het erop dat Luther-acteur Idris Elba de gedoodverfde nieuwe Bond was, maar die zei onlangs dat hij "Bond niet ziet" als hij in de spiegel kijkt, wat geïnterpreteerd kan worden als een min of meer definitieve afwimpeling van de rol. Bond spelen lijkt een felbegeerd baantje, maar niet iedere acteur ziet het zitten om zich minimaal een decennium toe te wijden aan 007 en alles wat daarbij komt kijken.

Als we Bond casten, zit daar een commitment van tien, twaalf jaar aan vast.

Barbara Broccoli

"Het was al moeilijk genoeg om Craig zover te krijgen", vult Wilson aan. "En die was toen nog in zijn dertiger jaren". Andere namen die in de loop van de voorbije jaren zijn gevallen, zijn onder anderen Tom Hardy (Venom), Damian Lewis (Homeland) en Regé-Jean Page (Bridgerton).

No Time to Die (2021)
7.3
Kijk op Prime Video • In 'No Time to Die' heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica.

Bond in spelvorm

Terwijl de zoektocht doorgaat kunnen fans in ieder geval uitkijken naar een nieuw te verschijnen tv-serie die gebaseerd is op de spionnenfranchise. Amazon Prime Video produceert momenteel de spelshow 007's Road to a Million, waarin kandidaten in Bond-stijl de wereld moeten rondreizen op jacht naar een grote geldprijs.

Beeld: Still 'No Time to Die' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsNo Time to Die (2021)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws