'Riverdale'-acteur Ryan Grantham veroordeeld tot levenslang voor moord op zijn moeder

'Riverdale'-acteur Ryan Grantham veroordeeld tot levenslang voor moord op zijn moeder

Voormalig Riverdale-acteur Ryan Grantham is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn moeder. De acteur komt over 14 jaar in aanmerking voor een voorwaardelijke vrijlating.

De uitspraak werd op 21 september gedaan in Vancouver, Canada door rechter Kathleen Ker, rechter in het Hooggerechtshof van British Columbia. Het vonnis was al een uitgemaakte zaak, het enige wat nog niet was besloten, was hoe lang de nu 24-jarige moet wachten om kans te maken op vervroegde vrijlating.

Moeder zat achter de piano

Grantham gaf zichzelf aan bij de politie nadat hij op 31 maart 2020 zijn 64-jarige moeder Barbara Waite in het achterhoofd had geschoten. Het incident gebeurde in het huis van de familie in Squamish. De acteur worstelde met depressie, isolatie en overmatig cannabisgebruik op het moment van de moord. Hij kwam tot zijn daad omdat hij zo gezegd niet wilde dat zijn moeder zou zien wat, volgens hem, zijn tekortkomingen waren. Waite speelde piano toen Grantham het schot loste. Direct daarna stak hij enkele kaarsen aan, hing hij rozenkransen boven de piano en deed hij nog even een gebedje voordat hij het huis verliet.

Plannen voor een massamoord

De moord op zijn moeder was nog niet alles. De twintiger zou plannen hebben gehad voor een massamoord en had het gemunt op Simon Fraser University en de Lions Gate Bridge. Een van zijn andere doelen was premier Justin Trudeau. Nog voordat hij meer slachtoffers kon maken, bedacht hij zich en gaf hij zich aan bij de politie in Vancouver. In de rechtbank verklaarde Grantham ter verdediging dat hij inmiddels aan zijn geestelijke gezondheid heeft gewerkt door lessen te volgen en zich laat begeleiden.

Carrière

Granthams carrière in de filmindustrie ging in 2007 van start. Sindsdien is hij te zien geweest in onder andere The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009), Diary of a Wimpy Kid (2010) en iZombie (2015–2019). Zijn laatste acteerrol was in Riverdale waarin hij te zien was als een tiener die zonder toestemming de vrachtwagen van zijn vader meenam en per ongeluk de vader van hoofdpersonage Archie Andrews, Fred, doodde.

Riverdale (2017– )
6.6
Kijk op Netflix • 'Riverdale' volgt het leven van Archie Andrews (K.J. Apa) in het stadje Riverdale en de geheimen die schuilen achter het perfecte plaatje dat het stadje uitstraalt.
Beeld: Still 'Riverdale' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series NetflixRiverdale (2017– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws