Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, drievoudig Oscarwinnaar The Revenant (2015).

Uitgelichte films op tv week 39

Vandaag kijk je op SBS9 naar horrorklassieker The Shining (1980). Jack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winterverzorger van het geïsoleerde, oude Overlook Hotel. Hij neemt zijn vrouw Wendy en zijn zoon Danny mee. Naarmate de dagen verstrijken krijgt Danny visioenen, terwijl Jack krankzinnig begint te worden en steeds agressiever wordt, tot op het punt dat Danny en Wendy ervan overtuigd raken dat Jack misschien iets ergs gaat doen.

Dinsdag kijk je naar The Revenant (2015). Tijdens een verkenningstocht door de onbekende wildernis in 1823 raakt de legendarische grensbewoner Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) gewond door een heftige berenaanval. Als zijn jachtteam hem voor dood achterlaat, moet Glass zijn overlevingstechnieken gebruiken om een weg terug naar huis te vinden, terwijl hij inboorlingen op hun eigen jacht moet zien te ontwijken. Getroffen door verdriet en gedreven door wraak, trekt Glass door het winterse terrein om John Fitzgerald (Tom Hardy) op te sporen, de vroegere vertrouweling die hem verraadde en in de steek liet.

Woensdag is November Man (2014) te zien met Pierce Brosnan. Ex-CIA agent Peter (Pierce Brosnan) gooit het roer om en besluit een vredig Zwitsers hotel te runnen. Toch is zijn expertise weer nodig en schakelt een ex-collega zijn hulp in. Als een vriendin van Peter vlak daarna wordt vermoord, is hem duidelijk dat er dubbelspel wordt gespeeld. Dan opent zijn protegé David (Luke Bracey) de jacht op hem…

Donderdag schittert Hugh Jackman in The Greatest Showman (2017). De musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van P.T. Barnum (Jackman). Het lukt hem om de grootste show ter wereld op te zetten samen met een groep buitenbeentjes. Ze worden in de maatschappij continu buitengesloten, maar krijgen nu door Barnum een podium. Toch loopt niet alles op rolletjes en komt het huwelijk van de showman in gevaar door al het geld en roem waardoor de man verandert.

The Greatest Showman (2017)
7.5
Kijk op Disney+ • Film geїnspireerd door het leven van P.T. Barnum. Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’, een betoverend spektakel en de viering van zijn levende fantasie.

Vrijdag kijk je naar Gone Girl (2014). De film begint als een redelijk normaal misdaaddrama waarin Amy Dunne (Rosamund Pike), de vrouw van Nick Dunne (Ben Affleck), wordt vermist. Duizenden vragen gaan door het hoofd van de kijker: wie heeft het gedaan? Heeft Nick haar vermoord? De film is nu ook te zien op Disney+ en via Pathé Thuis.

Zaterdag is het de beurt aan Baby Driver (2017). In Baby Driver leidt Baby (Ansel Elgort) door een ongeluk toen hij klein was aan tinnitus, waardoor hij nu altijd muziek luistert om maar af te zijn van d constante suis in zijn oren. Als hij het meisje van zijn dromen ontmoet (James) wil hij stoppen met zijn criminele praktijken, maar dat blijkt zo makkelijk nog niet. Zijn opdrachtgever (Kevin Spacey) dwingt hem om door te gaan met een gevaarlijke overval.

SBS9 sluit de week af met The Blues Brothers (1980). Net uit de gevangenis bezoekt Jake Blues samen met zijn broer Elwood het katholieke tehuis waar ze beiden zijn opgegroeid. Ze ontdekken dat het binnenkort zal worden gesloten wegens gebrek aan geld en steun. Een misplaatste spirituele openbaring later, gaan ze op zoek naar een hereniging van hun oude bluesband en brengen de $5000 bijeen om de belastingen van het tehuis te betalen.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'The Revenant' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws