Gloednieuw kostuumdrama over keizerin Sisi nu te zien op Netflix

Gloednieuw kostuumdrama over keizerin Sisi nu te zien op Netflix

Het leven van Elisabeth von Wittelsbach, voor velen beter bekend als keizerin Sisi, staat opnieuw centraal in een gloednieuwe serie: Die Kaiserin (2022– ). Het nieuwe kostuumdrama is vanaf vandaag eindelijk te zien op Netflix.

Confrontatie voor keizerin Sisi

De nieuwe serie vertelt het verhaal van de jonge keizerin Elisabeth von Wittelsbach, prinses van Beieren (Devrim Lingnau) en de nog onervaren keizer Frans Jozef van Oostenrijk-Hongarije (Philip Froissant). Ze worden geconfronteerd met een hof vol beperkingen, een machtsstrijd en ongelooflijk veel intriges. Er ontstaat een romantische situatie, maar Frans gaat al trouwen met een ander.

Zes afleveringen

De dramaserie wordt geregisseerd door Katrin Gebbe en Florian Cossen en de hoofdrollen zijn voor de Duitse actrice Devrim Lingnau en nieuwkomer Philip Froissant. Ook Svenja Jung, Raymond Tarabay en Marie-Paulina Schendel komen voorbij. Het eerste seizoen zal uit zes afleveringen bestaan, die allemaal zo'n drie kwartier duren.

Die Kaiserin (2022– )
7.8
Kijk op Netflix • Twee jonge mensen ontmoeten elkaar. Het is een noodlottige ontmoeting, de spreekwoordelijke liefde op het eerste gezicht.

Sisi's leven al meermaals verfilmd

Het leven van de keizerin is al meermaals verfilmd. De nieuwe serie van Netflix is niet te verwarren met Sisi (2021– ), die onlangs op de NPO was te zien en tevens draait om de Oostenrijkse keizerin. Sinds kort is daarnaast Corsage (2022) op het witte doek te aanschouwen, waarin Phantom Thread-ster Vicky Krieps de rol van keizerin Sisi op zich neemt.

Vanaf vandaag op Netflix

Die Kaiserin is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix
Beeld: Still 'Die Kaiserin' via Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsDie Kaiserin (2022– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws