Netflix onthult trailer van Zweedse dramaserie over het ontstaan van Spotify

Netflix onthult trailer van Zweedse dramaserie over het ontstaan van Spotify

Spotify is voor veel mensen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Dat bleek eerder dit jaar wel, toen de streamingdienst tijdelijk uitviel en er wereldwijd paniek ontstond, en daarna heel veel memes. Toch is de dienst nog helemaal niet zo lang beschikbaar. In de fictieve serie The Playlist (2022) duiken we in het verleden en het ontstaan van Spotify. De officiële trailer is nu te zien.

Wereldveranderaars

De serie draait om de jonge Zweedse tech-ondernemer Daniel Ek en zijn belangrijkste partners. Ze zijn allemaal ontzettend gepassioneerd en hebben een missie: de muziekindustrie, en daarmee de hele wereld, veranderen. Dat willen ze doen door wereldwijd gratis en legaal online muziek aan te bieden in een periode waarin het nog heel normaal was om illegaal muziek te downloaden. Een wild idee, volgens velen, maar het team zet door.

De hoofdrollen in de serie zullen worden vertolkt door Edvin Endre (Vikings (2013–2020)), Gizem Erdogan (Kärlek & Anarki (2020– )), Christian Hillborg (The Last Kingdom (2015–2022)), Ulf Stenberg en Joel Lützow. Netflix stelde de cast vorig jaar al aan ons voor met onderstaande video:

Boekverfilming

De fictieve serie wordt geïnspireerd op het boek Spotify Inifrån (Engels: Spotify Untold) van Sven Carlsson en Jonas Leijonhufvud, twee journalisten van de Zweedse financiële krant Dagens Industri. Het scenario van The Playlist werd geschreven door Christian Spurrier en de serie wordt geregiseerd door Per-Olav Sørensen.

The Playlist (2022)
7.5
Kijk op Netflix • Tijdens de hoogdagen van de piraterij verzetten gevestigde kopstukken zich tegen de woelige muziekindustrie. De serie draait om de jonge Zweedse tech-ondernemer Daniel Ek en zijn partners die een hele industrie revolutionair veranderden door gratis en legaal gestreamde muziek wereldwijd aan te bieden.

Volgende maand op Netflix

The Playlist is vanaf 13 oktober te zien op Netflix. Ben je benieuwd naar welke films en series er de komende tijd nog meer op de streamingdienst verschijnen? Hier vind je ons volledige overzicht.

Beeld: Still 'The Playlist' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Netflix Video'sThe Playlist (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws