Spannende filmfestivalfavoriet over explosieve straatoorlog razend populair op Netflix

Spannende filmfestivalfavoriet over explosieve straatoorlog razend populair op Netflix

Begin deze maand ging Athena (2022) in première op het prestigieuze filmfestival van Venetië, en sinds afgelopen vrijdag is het thrillerdrama ook te zien op Netflix. De film werd op de Viennale lovend ontvangen, en lijkt nu op het streamingplatform net zo'n hit te worden.

Athena staat op dit moment namelijk op nummer 3 van best bekeken films in Nederland, en dat terwijl de film pas vier dagen beschikbaar is. De actiethriller is de derde speelfilm van regisseur Romain Gavras en draait om de tragische en onverklaarbare dood van een jongen en de gigantische geweldsuitbarsting die daarop volgt. Bekijk de trailer hieronder:

We volgen in de film in eerste instantie Abdel, een militair die toestemming krijgt om het leger tijdelijk te verlaten nadat zijn broertje is overleden in een onduidelijk incident met de politie. Thuis treft Abdel zijn familie in een ellendige toestand aan. Een van zijn broers is uit op wraak, de ander probeert de boel juist een beetje te sussen. Maar de spanning blijft niet binnenshuis, en al gauw raakt de hele gemeenschap betrokken bij een ongecontroleerde straatoorlog.

De productie van Athena was in handen van Elias Belkeddar en Ladj Ly, en de hoofdrollen in de actiethriller worden gespeeld door Dali Benssalah (No Time to Die (2021)), Sami Slimane en Anthony Bajon.

Athena (2022)
6.8
Kijk op Netflix • Uren na de tragische en onverklaarbare dood van hun jongste broer wordt het leven van drie broers volledig op zijn kop gezet.

Athena is nu te zien op Netflix. Een andere festivalinzending van de streamingdienst, Blonde van Andrew Dominik over Marilyn Monroe, verschijnt daar morgen. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'Athena' via Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixAthena (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws