Netflix bemachtigt de wereldwijde rechten van docu over Robert Downey Sr.

Netflix bemachtigt de wereldwijde rechten van docu over Robert Downey Sr.

Sr. (2022), een documentaire over filmmaker Robert Downey Sr., komt naar Netflix. De streamingdienst heeft de wereldwijde rechten van de film over de vader van Marvel-ster Robert Downey Jr. weten te bemachtigen tijdens het Telluride Film Festival.

Robert Downey Sr.

De docu is geregisseerd door Chris Smith, die eerder documentaires maakte als Fyre (2019) en Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal (2021). Downey Jr., die we vooral kennen als Iron Man, was eerder deze maand aanwezig op de première van de film over zijn vader. Downey Sr. is vooral bekend om zijn werk aan Putney Swope (1969) en raakte vaak thema's aan variërend van sterfelijkheid tot het genezen van disfunctionele relaties over meerdere generaties.

Putney Swope (1969)
6.8
Putney Swope is de enige zwarte werknemer van een groot reclamebureau, die na de dood van de baas tot diens opvolger wordt gekozen.

Oscarkanshebber

Bronnen van The Hollywood Reporter weten al te melden dat Netflix de docu volop wil pushen tijdens het aankomende Oscarseizoen. Om die reden zal de streamingdienst Sr. tevens uitbrengen in de bioscoop, iets wat nodig is om in aanmerking te komen voor een gouden beeldje van de Academy. Of de film ook in Nederland op het witte doek te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Voor het einde van het jaar op Netflix

Wanneer Sr. op Netflix verschijnt, is nu nog niet bekend. Dit zal in ieder geval voor het einde van het jaar zijn. Op de hoogte blijven? Maak een account aan op onze website, zet Sr. in je watchlist en blijf zo automatisch op de hoogte van een releasedatum.

Sr. (2022)
8.0
Docu over het leven en de carrière van Robert Downey Sr., de onverschrokken en visionaire Amerikaanse regisseur die in de jaren zestig de standaard zette voor tegenculturele komedies.
Beeld: Still 'Sr.' via Netflix
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films Video on demand NetflixSr. (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws