Officieel gestart met filmen 'The Batman'

Officieel gestart met filmen 'The Batman'
28 januari 2020 om 16:27

Na bijna twee jaar na de aankondiging dat Matt Reeves Ben Affleck zou gaan opvolgen als regisseur voor een nieuwe Batman-film, is er nu een volgende grootse aankondiging. Reeves zelf heeft bevestigd dat ze zijn gestart met filmen.

Dit heugelijke nieuws werd door de regisseur bevestigd op Twitter. De productie vindt plaats in Londen en Reeves schenkt er aandacht aan door middel van een eenvoudige foto. De foto besvestigt ook dat de voorlopige titel van de film nog steeds The Batman is. Naast de naam van Matt Reeves en de naam van Greig Fraser, de cinematograaf, zien we ook een initieel logo van de film.

In eerste instantie werd er verondersteld dat Ben Affleck, in aanvulling op zijn rol als Bruce Wayne, de film zou gaan regisseren. Begin 2017 bedankte hij er echter voor om de film te gaan regisseren en werd Matt Reeves aan het project verbonden, die gelijk aan een geheel nieuw script begon te werken. Toen Ben Affleck tegen het begin van 2019 ook bedankte voor zijn rol als Bruce Wayne, werd Robert Pattinson naar voren geschoven om de rol op te pakken.

Sindsdien zijn er steeds meer namen aan de cast toegevoegd, met onder anderen Jeffrey Wright als James Gordon, Zoë Kravitz als Catwoman, Paul Dano als Riddler, Colin Farrell als Penguin, Andy Serkis als Alfred Pennyworth, John Turturro als Carmine Falcone en Jayme Lawson naar verluidt als een politica genaamd Bella. Peter Sarsgaard is ook gecast voor een nog onbekende rol, hoewel erover gespeculeerd wordt dat hij Harvey Dent gaat spelen, ook wel Two-Face genoemd.

The Batman (2021)
Het jaar van verkiezingen in Gotham City. De kandidaten voor het burgemeesterschap worden één vermoord. Het wordt vervolgens Batmans missie om te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de moorden..

Over het plot van de film is nog niets onthuld, maar het gerucht gaat dat het een gedeeltelijke adaptatie wordt van het stripboek Batman: The Long Halloween, waarin Batman op de seriemoordenaar Holiday jaagt en daarbij veel van zijn beroemde tegenstanders tegen het lijf loopt.

De geplande releasedatum van The Batman is op 25 juni 2021.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still uit de film 'Batman Begins' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsThe Batman (2021)

Lees ook: Paramount huurt scenarioschrijvers in voor twee nieuwe 'Transformers'-films

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten