Films 'Jojo Rabbit', 'Knives Out' en 'Malificent 2' winnen prijzen bij Costume Designers Guild Awards

Films 'Jojo Rabbit', 'Knives Out' en 'Malificent 2' winnen prijzen bij Costume Designers Guild Awards
29 januari 2020 om 08:49

Jojo Rabbit (2019), Knives Out (2019) en Maleficent 2 (2019) zijn uitgeroepen tot de 'best geklede films' van 2019 door de Costume Designers Guild (CDG), die op dinsdagavond in Los Angeles haar jaarlijkse awards uitreikte. De show werd gehost door Mindy Kaling en vond plaats in het Beverly Hilton Hotel.

Jojo Rabbit won in de categorie Excellence in Period Film, Knives Out in de categorie Excellence in Contemporary Film en Maleficent 2 in de categorie Excellence in Sci-Fi/Fantasy Film.

Van de winnaars van dit jaar is alleen Jojo Rabbit genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Costume Design. Knives Out en Malificent 2 zijn niet genomineerd voor die Oscar. Dit jaar zijn er slechts twee films door de Academy's Costume Designers Branch genomineerd voor een Oscar die ook een nominatie van de Costume Designers Guild kregen: Jojo Rabbit en Once Upon a Time ... in Hollywood (2019).

Een prijs van de CDG is niet per se een voorspeller voor het winnen van een Oscar. In de afgelopen 21 jaar heeft slechts tien keer een film die een CDG-prijs pakte ook de Oscar voor Best Costume Design gewonnen, waaronder Black Panther (2018) vorig jaar.

Series Schitt's Creek (2015– ), The Marvelous Mrs. Maisel (2017– ), Game of Thrones (2011–2019) and The Masked Singer (2019– ) hebben de prijzen gepakt die uitgereikt worden voor series/tv-shows.

Ook ontving Charlize Theron de Spotlight Award, Michael Kaplan de Career Achievement Award, Adam McKay de Distinguished Collaborator Award en Mary Ellen Fields de Distinguished Service Award.

Beeld: Copyright 2019 Twentieth Century Fox. All Rights Reserved
Tekst: Bron

Meer over:

Films Series

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…