Genoten van 'Dahmer'? Bekijk dan ook deze 5 heftige series op Netflix

Genoten van 'Dahmer'? Bekijk dan ook deze 5 heftige series op Netflix

Heb jij ook zo genoten van de heftige misdaadserie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022) op Netflix en ben je nu op zoek naar vergelijkbare series? Met onze serietips zit je binnen no time volledig in een nieuw verhaal. In de lijst hieronder vind je 5 net zo heftige (en soms ook waargebeurde) series die nu op Netflix staan en perfect zijn voor fans van Dahmer.

Andere handige pagina's:

5 Slasher

Slasher (2016– )
6.7
Kijk op Netflix • 30 jaar geleden werd in het stadje Waterbury, de ouders van Sarah Bennett vermoord door de "The Executioner" Nu keert Sarah Bennett samen met haar man Dylan, terug naar haar geboortestad, maar wordt al gauw het middelpunt van een reeks gruwelijke moorden rond de zeven hoofdzonden.

In deze anthologische horrorserie draait het om een gemaskerde seriemoordenaar die zonder plausibel motief zijn slachtoffers vermoordt. In het eerste seizoen kiest een meedogenloze moordenaar stadsbewoners uit en in deel 2 volgen we een groep hulpverleners die een moord onder de pet houden, maar ze worden achtereenvolgens vermoord door een onbekende figuur met capuchon.

4 Ratched

Ratched (2020– )
7.3
Kijk op Netflix • Mildred Ratched is een verpleegster die werkzaam is in een toonaangevende psychiatrische inrichting in North Carolina.

De verhaallijn van deze horrorserie mag dan fictie zijn, maar zuster Mildred Ratched is wel degelijk gebaseerd op een echt persoon. Het personage komt oorspronkelijk uit de roman van Ken Kesey uit 1962. Hij haalde zijn inspiratie door te werken in een psychiatrische vleugel van een groot ziekenhuis. Een hoofdverpleegster van de afdeling was de inspiratie voor Nurse Ratched. In de serie verandert de zorgzame lieve vrouw langzaam in een monster…

3 Parfum

Parfum (2018)
7.0
Kijk op Netflix • Op een kostschool raken zes kinderen met elkaar bevriend vanwege hun diepe passie voor geuren. Als een van hen jaren later op wrede wijze wordt vermoord, komen er tijdens de politieverhoren verontrustende geheimen over de groep boven water.

Wanneer het lijk van een roodharige vrouw zonder lichaamshaar wordt gevonden, ondervragen de rechercheurs een groep vrienden die met haar naar kostschool gingen. Al snel duiken er meerdere soortgelijke lijken op, waardoor de rechercheurs er zeker van zijn dat er een seriemoordenaar rondloopt…

2 Unbelievable

Unbelievable (2019)
8.4
Kijk op Netflix • In deze op ware gebeurtenissen gebaseerde serie doet een tiener aangifte van verkrachting en trekt ze later de aanklacht weer in.

In deze waargebeurde miniserie doet Marie Adler (Kaitlyn Dever) aangifte bij de politie nadat een gemaskerde man haar verkracht in haar eigen huis. Volgens de politie klopt er echter een heleboel niet aan haar beweringen en ze geloven haar niet. Ook haar familie en vrienden beginnen aan Marie te twijfelen. Detectives Grace (Toni Collette) en Karen (Merrit Weaver) denken echter iets op het spoor te zijn en doen er alles aan om de dader te vinden.

1 When They See Us

When They See Us (2019)
8.9
Kijk op Netflix • Het leven van vijf tieners uit Harlem wordt een nachtmerrie als ze vals worden beschuldigd van een bruut misdrijf in Central Park.

In When They See Us wordt het verhaal vertelt van 'The Central Park Five', een groep van vijf Afro-Amerikaanse tieners die onterecht worden beschuldigd van een verkrachting en moord in Central Park. Het verhaal van de jongens die jaren vastzaten, werd ook al verteld in de documentaire The Central Park Five (2012). Naar aanleiding van de Netflix-serie When They See Us sprak Oprah Winfrey met de vijf mannen in Oprah Winfrey Presents When They See Us Now (2019).

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Dahmer' via Netflix / Ser Baffo

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsDahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws