Sony werkt aan nieuwe 'Tarzan'-film

Sony werkt aan nieuwe 'Tarzan'-film

Na zijn eerste introductie in 1912 is Tarzan nog steeds razend populair. Fans van het personage kunnen zich alvast klaarmaken voor een nieuwe Tarzan-film van Sony Pictures. Sony lijkt in de voetsporen te treden van de huidige adaptaties en is van plan om een "totale heruitvinding" van het personage en het intellectuele eigendom te doen.

Al vele makers gingen Sony voor

Het zal niet de eerste keer zijn dat het verhaal van Tarzan onder de loep genomen wordt. In 2016 probeerde Warner Bros. een potentiële franchise te lanceren met The Legend of Tarzan (2016), een David Yates-film met Alexander Skarsgård en Margot Robbie. Deze film slaagde er niet in de verbeelding van het publiek aan te wakkeren.

Geen kolonialisme en blanke verlossers

Sony wil het verhaal nog eens beter bekijken. De boeken worden onder de loep genomen vanwege ideeën over kolonialisme, blanke verlossers en raciale en genderstereotypen die in de huidige cultuur niet meer voorkomen. Vandaar het verlangen van de studio naar een nieuwe, opnieuw ontworpen versie.

Er zijn nog geen schrijvers, filmmakers of producenten aan het project gebonden en het zal nog een lange tijd duren voordat het verhaal is uitgespit. We zullen daarom waarschijnlijk nog een aantal jaar moeten wachten op de film.

Beeld: Still 'The Legend of Tarzan' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsTarzan (1999)Tarzan (2013)The Legend of Tarzan (2016)

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws