'Dahmer'-crewlid uit kritiek op situatie op de set: 'Ik werd vreselijk behandeld'

'Dahmer'-crewlid uit kritiek op situatie op de set: 'Ik werd vreselijk behandeld'

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022) ging viraal op Twitter nog voordat de serie was uitgekomen toen een crewlid onthulde dat ze "verschrikkelijk werd behandeld" op de set. Kim Alsups tweet werd geplaatst op 18 september, twee dagen voordat Dahmer op Netflix verscheen. Nu ligt de productiecoördinator in een interview haar ervaringen nader toe.

In een tweet schreef ze: "Ik werkte aan dit project en ik was 1 van de 2 zwarte mensen in de crew en ze bleven me haar naam noemen. We hadden allebei vlechten, zij had een donkere huidskleur en was 178. Ik ben 165. Hieraan werken kostte me alles wat ik had, want ik werd vreselijk behandeld. Ik kijk nu ook anders naar de zwarte vrouwelijke hoofdrol."

In het interview geeft Alsup aan dat ze de serie niet heeft bekeken. "Ik heb gewoon het gevoel dat het te veel herinneringen aan het werk eraan terug zal brengen. Ik wil dit soort PTSD-situaties niet hebben. De trailer zelf gaf me PTSD, daarom schreef ik uiteindelijk die tweet en ik dacht niet dat iemand het zou lezen." Daarnaast legt Alsup ook uit dat de Dahmer-productie geen mentale gezondheidscoördinatoren beschikbaar had.

Alsup werkte eerder aan series zoals Grey's Anatomy (2005– ), Inventing Anna (2022) en films zoals Dear White People (2014). Toch heeft ze geen enkele filmset zo "vermoeiend" ervaren als Dahmer.

Het was een van de slechtste series waaraan ik ooit heb gewerkt. Ik werd altijd iemand anders genoemd, het enige andere zwarte meisje dat niet op mij leek. Ik leerde de namen van 300 achtergrond figuranten.

Kim Alsup

Het is niet de eerste keer dat een set van Ian Brennan en Ryan Murphy wordt beschuldigd van slechte werkomstandigheden. Lea Michelle werd laatst beschuldigd van racistische opmerkingen tegenover actrice Samantha Marie Ware op de set van Glee (2009–2015).

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022)
8.0
Kijk op Netflix • De veroordeelde moordenaar Jeffrey Dahmer bracht 17 tieners en jongemannen om het leven gedurende een periode van meer dan tien jaar.
Beeld: Still 'Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixDahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws