Regisseur Baz Luhrmann sluit 'Elvis'-musical niet uit

Regisseur Baz Luhrmann sluit 'Elvis'-musical niet uit

Baz Luhrmanns biopic Elvis (2022) is een razend succes in de bioscoop. Acteur Austin Butler werd overladen met lof voor zijn toewijding tot de rol en Luhrmanns verbluffende beelden zijn enthousiast ontvangen. Aangezien Luhrmanns film Moulin Rouge! (2001) een Broadway-musical werd, vraagt men zich nu af of Elvis in deze voetsporen zal treden.

Een Elvis-musical?

Het verhaal over de zanger leent zich prima voor een musical, vooral gezien de vele muzikale optredens in de bioscoopfilm. Wat Luhrmann betreft is een musical niet uit te sluiten.

Al mijn films kunnen natuurlijk musicals worden. Ik weet niet wanneer, maar ik weet niet hoe het niet zou kunnen, zonder koppen te steken.

Baz Luhrmann

Elvis al eerder op Broadway

Het zou niet de eerste keer zijn dat er een toneelproductie door Presley is geïnspireerd. In 1960 debuteerde Bye Bye Birdie en in 2005 ging All Shook Up, een jukebox-musical met Presley-nummers, op Broadway in première.

Elvis draait nu in de bioscoop en is daarnaast ook via Pathé Thuis en op HBO Max te zien.

Elvis (2022)
7.4
Kijk op HBO Max • 'Elvis' verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Austin Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks).
Beeld: Still 'Elvis' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsElvis (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws