'Grendel'-acteur bekritiseert Netflix na cancelen serie: 'Dit had een grote stap kunnen zijn'

'Grendel'-acteur bekritiseert Netflix na cancelen serie: 'Dit had een grote stap kunnen zijn'

Acteur Abubakr Ali heeft zijn mening laten klinken over het besluit van Netflix om de serie Grendel, die grotendeels al gefilmd is, te schrappen. De Anything's Possible-ster is enorm teleurgesteld en omschrijft het verlies van deze belangrijke stap in representatie als een koude douche.

Overdag auteur en 's nachts moordenaar

Ali zou de hoofdrol spelen in de nieuwe Netflix-serie Grendel. De serie zou worden gebaseerd op een gelijknamige stripreeks die vanaf 1982 wordt uitgegeven. Het verhaal gaat over Hunter Rose, overdag een auteur en 's nachts een gemaskerde huurmoordenaar. Een jaar geleden werd aangekondigd dat Netflix begon aan de opnames van de verfilming. In totaal stonden er acht afleveringen gepland. Ook kondigde de streamingdienst aan dat acteur Ali de hoofdrol zou spelen. Ali zou hiermee de eerste Arabische moslim zijn die de hoofdrol zou spelen in een stripverfilming of zoals hij zichzelf beschrijft op Instagram: 'De eerste Arabische moslim held'.

Droom spat uiteen

Zijn droom is inmiddels in duigen gevallen. Al een jaar waren de opnames onderweg toen Netflix onlangs aankondigde dat er een streep door het project gaat. In een bericht op Instagram laat de acteur Netflix weten hoe hij over de situatie denkt. Hij schrijft dat hij enthousiast was om de Arabische gemeenschap te vertegenwoordigen en dat het voor hem belangrijk is om een personage te spelen dat moreel gezien in een grijs gebied zit. Hij laat weten de cast en crew van de serie dankbaar te zijn en zegt dat er een ruimte en behoefte is voor verhalen als deze. Hij blijft positief en uit toch nog zijn enthousiasme over de toekomst.

Serie mogelijk alsnog te zien

Netflix heeft vooralsnog weinig losgelaten over het besluit om de serie nog voor de release te cancelen. Wel staat de streamingdienst toe dat de producenten op zoek gaan naar een ander netwerk of een andere streamingdienst die de serie overneemt. Met een beetje geluk krijgt het publiek toch nog de kans om te zien waar Ali en de overige cast afgelopen jaar zo hard aan gewerkt hebben.

Grendel
Grendel is een succesvolle schrijver, maar in de onderwereld kent men hem als Hunter Rose, een huurmoordenaar.
Beeld: Still 'Anything's Possible' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series Video on demand NetflixGrendel

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws