'Gone With the Wind'-ster Olivia de Havilland overleden op 104-jarige leeftijd

'Gone With the Wind'-ster Olivia de Havilland overleden op 104-jarige leeftijd
27 juli 2020 om 10:24

Olivia de Havilland, een van de laatste nog levende actrices uit het 'gouden tijdperk' van Hollywood, is op 104-jarige leeftijd overleden. Haar publicist Lisa Goldberg liet weten dat ze overleden is aan een natuurlijke oorzaak, in haar woning in Parijs.

Talrijke belangrijke personen uit Hollywood uitten zich na het nieuws van haar dood. Een voormalig advocaat van De Havilland schreef:

Afgelopen nacht verloor de wereld een internationale schat, en ik verloor een nabije vriend en een geliefde cliënt. Ze overleed vredig in Parijs.

De Havilland won Oscars voor haar rollen in To Each His Own (1946) en The Heiress (1949) en was genomineerd voor Gone with the Wind (1939), The Snake Pit (1948) en Hold Back the Dawn (1941).

Ze stond bekend om haar eerlijkheid, mooie accent en voor het feit dat ze diepgang bracht in haar performances van sympathieke personages. Hoewel ze weinig schurken speelde, deed ze dat wel met verve. Het publiek zag haar echter liever als de heldin dan als de schurk, en De Havilland vond dat ook een grotere uitdaging.

Met het overlijden van De Havilland zijn alle belangrijkste castleden van de klassieker 'Gone With the Wind' overleden. Ze laat haar dochter Gisele Galante Chulak achter.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Gone With the Wind' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten