Jury Filmfestival Venetië bekend

Jury Filmfestival Venetië bekend
27 juli 2020 om 11:13

Cate Blanchett is de voorzitter van de jury van het Filmfestival van Venetië en wordt vergezeld door een compleet Europese jury. Het festival zal het eerste grote filmevenement zijn sinds de lockdown vanwege Covid-19.

Britse regisseur Joanna Hogg (The Souvenir (2019)), France actrice Ludivine Sagnier (Swimming Pool (2003)), Oostenrijkse filmmaker Veronika Franz (Ich Seh, Ich Seh (2014)), Duitse regisseur Christian Petzold (Transit (2018)), Roemeense filmmaker Cristi Puiu (The Death of Mr. Lazarescu (2005)) en Italiaanse schrijver Nicola Lagioia zullen de films in de officiële Gouden Leeuw-competitie beoordelen.

De keuze voor een Europese jury lijkt verstandig gezien het feit dat reisrestricties waarschijnlijk beperkt blijven in Europa. Er wordt verwacht dat weinig Amerikanen het festival zullen bijwonen. Een van de weinige Amerikanen die wel bij het festival aanwezig zal zijn, is producent Christine Vachon (Carol (2015)). Zij zal deel zijn van de internationale jury van het Orizzonti programma. Hoofd van die jury is de Franse Claire Denis (High Life (2018)).

Regisseur Claudio Giovannesi (Piranhas (2019)) leidt de jury van de Luigi De Laurentiis award, die uitgereikt wordt aan het beste debuut. VR-pionier Celine Tricart zal de VR-sectie beoordelen, bijgestaan door regisseur Asif Kapadia (Amy (2015)) en gamedesigner Hideo Kojima.

Ook liet het filmfestival weten dat het de nieuwe documentaire Molecole (2020) van Italiaanse filmmaker Andrea Segre zal vertonen als "pre-opening" op 1 september. Dat is een dag voor de officiële start van het festival. Segre schoot de documentaire in Venetië tijdens de lockdown. De film onderzoekt de relatie van de regisseur met zijn overleden vader, een Venetiaanse wetenschapper.

Het festival start op 2 september met de première van Lacci (2020) met Alba Rohrwacher, Luigi Lo Cascio en Laura Morante in de hoofdrollen. De volledige lineup wordt dinsdag bekendgemaakt.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten