Berlinale 2020: onthulling films en wereldpremière Pixar's 'Onward'

Berlinale 2020: onthulling films en wereldpremière Pixar's 'Onward'
29 januari 2020 om 17:54

Vandaag is de line-up onthult voor de competitie van de 70e editie van het internationaal filmfestival van Berlijn (de Berlinale), een van de belangrijkste internationale filmfestivals ter wereld. Alle films die zullen strijden om de felbegeerde Gouden en Zilveren Beren zijn daarmee aangekondigd.

Dit jaar is een interessant jaar voor het festival. Het is het eerste festival onder de nieuwe leiding van artistiek directeur Carlo Chatrian en uitvoerend directeur Mariette Rissenbeek. Het duo vervangt Dieter Kosslick, de geliefde, zij het soms controversiële, directeur die het festival tussen 2001 en 2019 leidde.

De in Nederland geboren Rissenbeek opende de persconferentie vandaag in het Duits en samen met Chatrian werden de achttien films in de competitie voor dit jaar onthuld.

De grootste titel die woensdag werd aangekondigd was de wereldpremière van Onward (2020), de nieuwe Pixar-film van regisseur Dan Scanlon, die buiten de competitie om in Berlijn zal worden vertoond.

Geselecteerde films voor de competitie zijn Europese arthousefilms, Amerikaanse indietitels en een paar titels uit Azië en Latijns-Amerika.

De volledige line-up van films voor de Berlinale 2020

Het 70e Internationale Filmfestival van Berlijn wordt gehouden van 20 februari tot 1 maart 2020.

Beeld: Copyright 2019 Disney/Pixar. All Rights Reserved.
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…