Vanavond op tv: Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de Coen brothers

Vanavond op tv: Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de Coen brothers
27 juli 2020 om 17:32

Elke dag lichten we de beste film op tv voor je uit, zodat het kiezen van een film nog makkelijker wordt. Vanavond is onze tv-filmtip No Country for Old Men (2007), geregisseerd door Ethan Coen en Joel Coen, met Tommy Lee Jones, Javier Bardem en Josh Brolin in de hoofdrollen.

In No Country for Old Men ontdekt de Texaanse redneck Llewelyn Moss (Josh Brolin) in de woestijn de overblijfselen van een misgelopen drugsdeal. Een vrachtlading aan heroïne en een koffer met twee miljoen dollar liggen nog steeds tussen de dode mannen. Wanneer Moss het geld meeneemt, haalt hij de woede op de hals van de criminelen. Ze sturen de psychopatische huurmoordenaar Chigurh (Javier Bardem) op hem af en zo ontstaat er een kettingreactie van geweld, waar zelfs de oude gedesillusioneerde sherrif Bell (Tommy Lee Jones) niet tegen opgewassen is.

Bekijk hier alvast de trailer om in de stemming to komen:

No Country for Old Men won 2 Golden Globes en werd genomineerd voor 8 Oscars. Uiteindelijk won de film er 4, die voor beste film, beste mannelijke bijrol (Javier Bardem), beste regie (Joel en Ethan Coen) en beste niet-oorspronkelijk scenario (Joel en Ethan Coen). De thriller staat op plek 21 in onze top 100 thrillers!

De film werd gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur Cormac McCarthy, die in 2007 een Pulitzer-prijs ontving voor zijn roman The Road.

No Country for Old Men is vanavond om 22:55 te zien op RTL 7! Vind je dit wat aan de late kant? De film is ook te zien op Amazon Prime Video. Heb je deze film al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv.

No Country for Old Men (2007)
8.1
De Texaanse redneck Llewelyn Moss (Josh Brolin) ontdekt in de woestijn de overblijfselen van een misgelopen drugsdeal.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Poster 'No COuntry for old Men' via TMDb

Meer over:

Televisie FilmsNo Country for Old Men (2007)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten