Komt er nieuw werk van David Lynch aan?

Komt er nieuw werk van David Lynch aan?
28 juli 2020 om 16:16

Er zou zomaar een nieuw project van David Lynch in de pijplijn kunnen zitten. Tijdens een recent interview met The Daily Beast werd de filmmaker gevraagd naar zijn plannen voor de toekomst, waarop Lynch antwoordde dat het zou kunnen dat hij binnenkort wat minder tijd zal hebben voor andere dingen.

Met die andere dingen bedoelde hij voornamelijk zijn YouTube-kanaal, waar hij sinds het begin van de lockdown regelmatig videos op post. Dat hij minder zal uploaden lijkt te betekenen dat hij druk is met iets anders, maar wat dat is vertelde hij nog niet.

Lynch' laatste grote project was Twin Peaks: The Return, het derde seizoen van de serie die in 1990 begon. De serie was tot eind 2017 op Showtime te zien, en over wat de regisseur daarna heeft gedaan of gemaakt blijft hij onduidelijk. Er zijn geruchten dat hij aan een vierde seizoen werkt van de geliefde serie, gebasseerd op uitspraken van zijn dochter, Jennifer Lynch.

Andere geruchten over een nieuw project onstonden in januari, toen plotseling zijn korte film What Did Jack Do? (2020) online kwam op Netflix. Er onstonden vermoedens dat David Lynch bij de streaminggigant blijft en met hen samenwerkt aan een Netflix-original of een serie, maar in een reactie op die geruchten in april liet hij weten dat daar niks van klopt.

Maar in dit nieuwe interview suggereert hij wel degelijk dat er iets in de maak is. Of dat 'iets' aan Netflix gebonden is, is niet bekend. Producent Sutherland laat daar ook niks over los, maar wat ze wel lieten weten is dat David Lynch-producties in de toekomst inclusiever zullen zijn. Ook Lynch ging in op dat thema in het interview:

Het zet me aan het denken over met wie ik tot nu toe heb gewerkt en hoe ik in dat opzicht zou kunnen verbeteren. Ik werk vaak met dezelfde crew, maar ik wil kansen gaan creëren die er eerder niet geweest zijn.

Dat klinkt op z'n minst alsof hij nadenkt over een nieuw project. In de tussentijd kunnen we ons vermaken met de filmpjes van het David Lynch Theater op Youtube.

What Did Jack Do? (2020)
6.5
In 'What Did Jack Do?' ondervraagt een rechercheur een aap die van moord wordt verdacht.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'What Did Jack Do' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

AlgemeenWhat Did Jack Do? (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten