Succesvolle opening voor 'Black Panther: Wakanda Forever': op één na grootste release van het jaar

Succesvolle opening voor 'Black Panther: Wakanda Forever': op één na grootste release van het jaar

Een nieuwe Black Panther neemt het stokje over van T'Challa in Black Panther: Wakanda Forever (2022). De gloednieuwe Marvel-film weet veel kijkers naar de zalen te trekken; zelfs zó veel, dat het Black Panther-vervolg de op één na grootste opening van het jaar beleefd.

Succesvol openingsweekend

Het superheldenvervolg was het eerste weekend al goed voor 330 miljoen dollar wereldwijd, dat is meer dan Black Adam (2022) met Dwayne Johnson in drie weken tijd opleverde. De film wist enkel Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) niet te verslaan dit jaar. Wakanda Forever deed het echter iets slechter dan Black Panther (2018), die leverde het openingsweekend al 202 miljoen dollar op in de VS alleen.

Maak kennis met Namor

In het vervolg hebben Marvel en regisseur Ryan Coogler het verhaal moeten schrijven rond de dood van hoofdrolspeler Chadwick Boseman. Tegelijkertijd introduceert de film een nieuw personage: Namor (Tenoch Huerta). De vliegende superheld blijkt een dreiging voor Wakanda, zijn prinses Shuri en koningin Ramonda een match voor hem?

Afbeelding via Filmdepot / Walt Disney Company
Afbeelding via Filmdepot / Walt Disney Company

Nu in de bioscoop

Black Panther: Wakanda Forever draait nu in de bioscoop. De film zal binnenkort tevens op Disney+ verschijnen, maar een releasedatum hiervan is nu nog niet bekend.

Beeld: Still 'Black Panther: Wakanda Forever' via Filmdepot / Walt Disney Company
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsBlack Panther: Wakanda Forever (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws