Nieuwe Netflix-serie '1899' niet zo complex als 'Dark': 'We moesten deze makkelijker maken'

Nieuwe Netflix-serie '1899' niet zo complex als 'Dark': 'We moesten deze makkelijker maken'

De makers van Dark (2017–2020) brengen vandaan hun nieuwste mysteryserie uit op Netflix: 1899 (2022). Zal dit nieuwe mysterie net zo complex zijn als de Duitse hitserie? Seriemakers Jantje Friese en Baran bo Odar zijn duidelijk: 1899 is een stuk makkelijker te volgen.

Niet zo moeilijk als Dark

Friese benadrukt dat de serie niet veel te maken heeft met Dark en dat 1899 echt een andere structuur heeft. Hij en Odar hebben echt geprobeerd om hun nieuwste serie makkelijk te maken voor de kijker, die bij Dark vaak moeite had om alle tijdlijnen en personages te volgen.

We wilden niet precies kopiëren hoe we de dingen in Dark gestructureerd hadden. […] Mensen begrepen Dark niet, dus moeten we deze makkelijker maken. Ik denk dat het heel individueel is. We hebben veel mensen gesproken die de eerste zes afleveringen hebben gezien, en het is een beetje half en half. Sommigen zeiden: Oh, het voelde makkelijker, alsof het makkelijker te begrijpen was. Anderen hadden zoiets van: Dit heeft zoveel meer ingewikkelde puzzelstukjes, waar zijn jullie mee bezig? Ik denk dat het een individuele ervaring is. We hebben niet geprobeerd het makkelijker te maken.

1899 (2022)
7.4
Kijk op Netflix • De serie '1899' speelt zich af tijdens de reis van een migrantenschip van Europa naar New York. Ook al hebben de passagiers verschillende achtergronden en nationaliteiten, ze delen dezelfde dromen en hopen allemaal op een betere toekomst in het buitenland.

Een migrantenschip

De nieuwe serie speelt zich af tijdens de reis van een migrantenschip van Europa naar New York. Ook al hebben de passagiers verschillende achtergronden en nationaliteiten, ze delen dezelfde dromen en hopen allemaal op een betere toekomst in het buitenland. Wanneer ze een ander migrantenschip ontdekken dat op de oceaan ronddrijft en al maanden wordt vermist, neemt hun reis een onverwachte wending. Dat wat ze aan boord vinden, verandert hun reis naar het beloofde land in een onheilspellende nachtmerrie waarin de passagiers en hun verleden met elkaar worden verbonden via een web van geheimen.

Alle afleveringen vanaf vandaag op Netflix

1899 is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still '1899' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Netflix1899 (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws