Warner Bros. verfilmt 'The Ice Dragon' van 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin

Warner Bros. verfilmt 'The Ice Dragon' van 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin

Schrijver George R.R. Martin staat bekend om de prachtige fantasiewerelden die hij creëert. Het begon allemaal met Game of Thrones (2011–2019), momenteel wordt er gewacht op het tweede seizoen van House of the Dragon (2022– ) en ook zou er een serie in ontwikkeling zijn over Jon Snow. In een recent interview onthult de schrijver dat er nu ook gewerkt wordt aan een film. Warner Bros. zal zijn The Ice Dragon tot leven brengen als een animatiefilm.

Bevriend met een gevreesde ijsdraak

The Ice Dragon maakt geen deel uit van Westeros. Het boek werd in 1978 geschreven en in de jaren tachtig voor het eerst gepubliceerd met illustraties van Alicia Austin. Het verhaal volgt het winterkind Adara. Adara is geboren tijdens een zeer ernstige vrieskou. Op jonge leeftijd raakt ze bevriend met een ijsdraak, een wezen dat veelal gevreesd wordt. Jaren later komt er oorlog op haar boerderij met draken uit het noorden die haar familie aanvallen. Adara neemt de taak op zich om de oorlog te beëindigen en krijgt daarbij hulp van de ijsdraak.

Een film voor kinderen

Martin onthulde dat Warner Bros. de rechten heeft gekocht en dat het verhaal zal worden uigebreid tot een volledig geanimeerde film. Hij benadrukt dat het vooral een verhaal voor kinderen is en hoopt dat de film uitkomt in de bioscoop. David Anthony Durham zal het boek vertalen naar een scenario voor op film. Wanneer de productie van The Ice Dragon van start gaat is nog niet bekendgemaakt.

Beeld: Still 'Game of Thrones' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsGame of Thrones (2011–2019)House of the Dragon (2022– )

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws