Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, de aangrijpende waargebeurde film Intouchables (2011).

Uitgelichte films op tv week 47

Vandaag kijk je op Veronica naar Back to the Future (1985). Marty McFly (Michael J. Fox), een typische Amerikaanse tiener uit de jaren tachtig, wordt per ongeluk teruggestuurd naar 1955 in een plutonium-aangedreven tijdmachine, uitgevonden door een gestoorde wetenschapper (Christopher Lloyd). Tijdens zijn reis terug in de tijd moet Marty ervoor zorgen dat zijn aanstaande tienerouders elkaar ontmoeten en verliefd worden, zodat hij terug kan gaan naar de toekomst.

Dinsdag schittert Michael J. Fox in The Frighteners (1996). Na een tragisch ongeluk gebruikt Frank Bannister zijn nieuwe psychische krachten om mensen op te lichten om hun huizen "uit te drijven". Maar wanneer een kwade geest verschijnt, is Frank misschien de enige die deze "Reaper", die zowel de levenden als de doden kan doden, kan stoppen.

Woensdag is Twister (1996) te zien. Twee wetenschappers die alles in het werk stellen om de waarschuwingstijd te vergroten van een twister, willen elektronische meetapparatuur in het hart van de tornado brengen om hem zo beter te kunnen bestuderen en de weg die hij aflegt te kunnen voorspellen. Dit kan echter alleen door recht in haar dodelijke pad te gaan staan en te proberen het pas op het allerlaatste moment uit de weg te gaan… De film is nu ook te zien via Pathé Thuis.

Donderdag kijk je naar de waargebeurde dramafilm Intouchables (2011). Miljonair Philippe (François Cluzet) woont in Parijs in een enorm huis, maar zit hierin aan een rolstoel gekluisterd. De jonge Senegalees Driss (Omar Sy) woont een stuk verder in één van de grimmige voorsteden. Hij leeft op een uitkering, maar moet daardoor wel af en toe solliciteren. Dat doet hij bij Philippe als zijn persoonlijke verzorger. Voordat hij er erg in heeft, is Driss aangenomen en zit hij vast aan een baan. Met zijn bijzondere energie zet de Senegalees het leven van Philippe volledig op zijn kop.

Intouchables (2011)
8.5
Kijk op Pathé Thuis • Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden.

Vrijdag kijk je naar de Oscarwinnende sciencefictionfilm Arrival (2016). Professor in de taalkunde Louise Banks (Amy Adams) leidt een eliteteam van onderzoekers wanneer gigantische ruimteschepen neerstorten op 12 locaties over de hele wereld. Terwijl landen op de rand van een wereldoorlog verkeren, moeten Banks en haar team een race tegen de klok houden om een manier te vinden om met de buitenaardse bezoekers te communiceren. In de hoop het mysterie te ontrafelen, neemt ze een risico dat haar leven en misschien wel de hele mensheid in gevaar kan brengen.

Zaterdag is het de beurt aan de Oscarwinnende misdaadthriller JFK (1991). New Orleans District Attorney Jim Garrison is zeer verdacht over het officiële verhaal dat de FBI presenteert om de moord op JFK te verklaren. Wanneer hij zelf op onderzoek gaat, ontdekt hij een dodelijke samenzwering die dieper gaat dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

RTL7 sluit de week af met actiefilm Highlander (1986). Na eeuwenlang duelleren om te overleven tegen anderen zoals hij, staat een onsterfelijke Schotse zwaardvechter tegenover zijn laatste tegenstander: een bloeddorstige barbaar die hem door de tijd heeft gejaagd naar New York City in 1985, waar ze vechten om de Prijs: het spirituele vermogen om alles te weten.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'Intouchables' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws