Kijkers kondigen boycot aan na het zien van veelgeprezen docuserie op Netflix

Kijkers kondigen boycot aan na het zien van veelgeprezen docuserie op Netflix

Sinds vorige week kijk je op Netflix naar Pepsi, Where's My Jet? (2022), een gloednieuwe docuserie over het debacle van Pepsi in de jaren 90. De docu maakt veel los, van lovende kritieken van critici tot een heuse boycot vanuit de kijkers.

Andere handige Netflix-pagina's:

Perfecte score van critici

De docu debuteert op Netflix met een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes, een score die niet vaak voorkomt. Kijkers zijn iets kritischer, al scheelt het met 84% niet veel. Hoe dan ook, het is duidelijk dat de docuserie – die overigens ook al in de top 10 op Netflix is te vinden – in de smaak valt.

Schermafbeelding via Rotten Tomatoes
Schermafbeelding via Rotten Tomatoes

Boycot Pepsi

Dat de docu overtuigend is, wordt daarnaast bewezen door het feit dat op Twitter wordt opgeroepen tot een boycot van Pepsi. "Van mij krijgen ze geen cent meer," aldus een kijker. "Ik koop nooit meer iets van Pepsi."

Pepsi, Where's My Jet? (2022)
7.0
Kijk op Netflix • Als een 20-jarige een straaljager probeert te winnen in een Pepsi-kansspel, geeft hij de aanzet tot een David versus Goliath-rechtszaak die geschiedenis zal schrijven.

Sparen voor een gevechtsvliegtuig

Het was 1996 en de cola-oorlog was in volle gang. Ondanks Pepsi's advertenties vol beroemdheden, had Coca Cola nog steeds het grootste marktaandeel, dus besloot het tweede merk zijn grootste campagne ooit te lanceren: "Pepsi Stuff". Als je maar genoeg van hun producten kocht, kon je "Pepsi Points" gebruiken om zonnebrillen, leren jassen… en misschien een Harrier-jet te kopen? De leiding van Pepsi ging ervan uit dat de astronomische "prijs" van het militaire vliegtuig hoog genoeg was vastgesteld om aan te geven dat het om een grap ging, maar student John Leonard zag het als een uitdaging en besloot hun bluf te betwisten. Dit is het legendarische verhaal van de jongen die Pepsi aanklaagde voor een gevechtsvliegtuig en de held werd van een nieuwe generatie.

Beeld: Still 'Pepsi, Where's My Jet?' via Netflix

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsPepsi, Where's My Jet? (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws