Hugh Grant weigerde grappigste scène uit kerstklassieker 'Love Actually' op te nemen

Hugh Grant weigerde grappigste scène uit kerstklassieker 'Love Actually' op te nemen

Wie het over de meest geliefde kerstfilms ooit heeft, noemt hoogstwaarschijnlijk ook de klassieker Love Actually (2003). De film bevat veel memorabele scènes, maar een van de meest favoriete scènes is toch wel Hugh Grants dansscène. De acteur zelf was er echter alles behalve enthousiast over. Sterker nog, hij wilde de scène niet opnemen.

Grant wil niet dansen

In de scène in kwestie zien wie Grants personage David, de premier van het Verenigd Koninkrijk, vol zelfvertrouwen ronddansen in zijn woning aan uiteraard Downing Street 10. Van talent is niet te spreken, maar van hilariteit zonder enige twijfel wel. De premier laat zich helemaal gaan op de Jump van The Pointer Sisters.

Ik zag het staan in het script en dacht: 'wat zou ik dat vreselijk vinden om te doen'. Ik had helemaal geen zin om te dansen, laat staan om die dans te repeteren.

Hugh Grant

Een contractuele verplichting

Regisseur van de kersthit, Richard Curtis, kan zich de voorbereidingen en het tegenstribbelen van de acteur ook nog goed herinneren. Grant was ervan overtuigd dat hij een manier zou vinden om de scène te schrappen, maar Curtis hield voet bij stuk, overtuigd dat het een knaller zou worden.

Hij bleef maar nee zeggen. Ik denk dat hij hoopte dat ik ziek zou worden of zo en dat we dan zouden zeggen: 'Oh wat jammer dan moeten we de dansscène maar weglaten. Grant was op de dag van de opname behoorlijk chagrijnig, maar het was een contractuele verplichting dus moest hij doorzetten.

Richard Curtis

Grant perfectioneert scène

Grant noemt het eerder een contractuele guillotine, vertelt hij grappend. Bovendien wijst hij het publiek er nog even op dat hij vooral tijdens zijn eerste moves totaal uit ritme is. Curtis heeft uitermate genoten van de opnames. Hij beschrijft ze als tergend gênant voor Grant en daardoor perfect! Het dansen blijkt een inspirerend effect op de acteur te hebben gehad, want hij kreeg er ideeën door. Hij wees Curtis erop dat het nóg grappiger zou zijn als hij tijdens zijn geïmproviseerde boogie betrapt zou worden door zijn secretaresse en zo zou de scène tot een abrupt einde komen.

Love Actually (2003)
7.6
Kijk op Pathé Thuis • De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft.
Beeld: Still 'Love Actually' via Universal Pictures
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsLove Actually (2003)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws