Nieuwe Addams Family-verfilming van Netflix bestempeld als beste sinds originele tv-serie

Nieuwe Addams Family-verfilming van Netflix bestempeld als beste sinds originele tv-serie

Sinds enkele dagen is Tim Burtons kersverse Addams Family-verfilming Wednesday (2022‑ ) te zien op Netflix. De serie heeft een bijzondere mijlpaal bereikt op Rotten Tomatoes en is tot nu toe de hoogst gewaardeerde Addams Family-verfilming sinds de originele televisieserie van zo'n kleine 60 jaar geleden, The Addams Family (1964–1966).

Gemengde reacties

In de nieuwe Netflix-serie speelt Jenna Ortega de rol van Wednesday Addams, gebaseerd op het personage bedacht door Charles Addams. Wednesday is de meest recente verfilming van een reeks aan projecten rondom de familie waaronder meerdere televisieseries, een live-action filmfranchise en twee animatiefilms. Naast Ortega zijn er ook rollen voor Christina Ricci, Luiz Guzmán en Catherine Zeta-Jones.

The Addams Family (1964–1966)
8.0
'The Addams Family' is een satirische versie van de ideale Amerikaanse kernfamilie. De Addams zijn een rijke familie die houden van alles dat groteske en luguber is en zijn zich niet bewust van het feit dat anderen hen vreemd of angstaanjagend vinden.

Burtons serie heeft gemengde reacties ontvangen. Zo wordt de serie als gebrekkig beschreven met een zwak script, maar ook als verrassend vermakelijk met een vleugje mysterie en melancholiek. Ook in de score op Rotten Tomatoes is de verdeeldheid te proeven. Critici beoordelen de serie met 71% terwijl het publiek gaat voor 86%. Desalniettemin is Wednesday de hoogst scorende vertelling over de griezelfamilie sinds de oorspronkelijke tv-serie.

Wednesday (2022‑ )
8.2
Kijk op Netflix • De 16-jarige Wednesday Addams studeert aan de Nevermore Academy. Wednesday probeert haar opkomende paranormale gaven onder de knie te krijgen.

Addams Family-verfilmingen

Wednesday scoort aanzienlijk hoger dan The Addams Family (1991) die door critici beoordeeld wordt met 67% en met 66% door het publiek. The Addams Family Values (1993) doet het slechts een tikje beter en scoort 74% bij critici, maar slechts 63% bij het publiek. Inmiddels is deze laatste bekend als een cultklassieker. Ook scoort Wednesday beter dan Addams Family Reunion en de animaties The Addams Family (2019) en The Addams Family 2 (2021).

Beeld: Still 'Wednesday' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixWednesday (2022‑ )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws