Goede vriendin van Koningin Elizabeth II spreekt zich uit over 'The Crown': 'Het is oneerlijk'

Goede vriendin van Koningin Elizabeth II spreekt zich uit over 'The Crown': 'Het is oneerlijk'

Hoewel veel fans van de Netflix-serie The Crown (2016‑ ) al door het nieuwste seizoen heen zijn en alweer wachten op het zesde en laatste seizoen, is de rust in de kringen dicht bij de royals nog lang niet teruggekeerd. Lady Anne Glenconner, hofdame van koningin Elizabeths zus prinses Margaret en goede vriendin van de familie, is bijzonder ontstemd over de manier waarop de Britse royals geportretteerd zijn in de populaire Netflix-serie.

Vooral Amerikanen geloven het

Naast hofdame van Margaret, was Glenconner ook de erejoffer tijdens de kroning van Elizabeth in 1953. In 2019 schreef ze haar memoires waarin ze haar bijzondere leven in de schaduw van de royals beschrijft. Het boek werd een succes en bereikte de bestsellerslijst van de New York Times. Loyaal als de inmiddels 90-jarige Glenconner is, trekt ze zich de gebeurtenissen in The Crown die door velen als non-fictie ontvangen worden, ten zeerste aan.

Het is zeer oneerlijk tegenover de leden van de koninklijke familie. Het probleem is dat het publiek, vooral in Amerika, het zomaar gelooft. Het is vervelend. Ik kijk niet meer naar The Crown omdat het me zo boos maakt.

Lady Anne Glenconner

Scène volledig onjuist

Een van de scènes die de voormalig hofdame zo boos en verdrietig heeft gemaakt, is de scène rondom de dood van de zus van prins Philip, prinses Cecile van Griekenland. Cecile en haar gezin kwamen om in een vliegtuigcrash toen zij naar het Verenigd Koninkrijk reisden om de bruiloft van Ceciles zwager bij te wonen. Glenconner beweert dat wat er in de serie gepresenteerd is, volledig onjuist is.

Ontevreden over Helena Bonham Carter

Ook actrice Helena Bonham Carter, die overigens een bekende is van zowel het koningshuis als van Glenconner, werd bekritiseerd. De 90-jarige wees erop dat de serie een prinses Margaret afbeeldt die totaal niet overeenkomt met de werkelijkheid en dat terwijl Glenconner Bonham Carter nog zo goed geïnstrueerd had.

Twee uur lang heb ik met Helena de gewoontes van Margaret doorgenomen, hoe ze rookte, hoe ze liep… Nadat ik The Crown bekeken had vroeg Helena wat ik ervan vond, ik was behoorlijk teleurgesteld. Helena antwoordde: 'Ik weet het, maar ik ben een actrice en ik moet doen wat voor me op papier staat'.

Lady Anne Glenconner
The Crown (2016‑ )
8.6
Kijk op Netflix • 'The Crown' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw vorm hebben gegeven.
Beeld: Still 'The Crown' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Crown (2016‑ )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws