Waargebeurde Nederlandse oorlogsfilm verdwijnt deze week van Netflix

Waargebeurde Nederlandse oorlogsfilm verdwijnt deze week van Netflix

Jeroen Spitzenberger kruipt in de huid van de Duitse Jood Walter Süskind in Süskind (2012). De oorlogsfilm is inmiddels een Nederlandse klassieker, maar is heel binnenkort niet meer te zien op Netflix. De streamingdienst verwijdert het oorlogsverhaal namelijk deze week.

Donderdag laatste dag

Iedereen die Süskind nog niet heeft gezien, of het oorlogsverhaal nóg een keer wil zien, moet snel zijn: de oorlogsfilm verdwijnt aanstaande donderdag 1 december van Netflix. De waargebeurde film wordt aan het einde van de dag verwijderd. Eerder deze week, op woensdag, verdwijnt tevens Mijn beste vriendin Anne Frank (2021) van de streamingdienst.

Süskind (2012)
6.9
Kijk op Netflix • 1942. In het door de nazi’s bezette Amsterdam besluit de joodse Walter Süskind handjeklap met de SS te spelen.

Het waargebeurde verhaal van Walter Süskind

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vindt de Joodse Walter Süskind een manier om kinderen te sparen voor deportatie naar de concentratiekampen. In het bezette Amsterdam speelt Walter een levensgevaarlijk kat- en muisspel, waarbij hij alles riskeert wat hem lief. Dit doet hij allemaal om zoveel mogelijk kinderen te redden.

Beeld: Still 'Süskind' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsSüskind (2012)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws