Beyoncé's 'Black is King' nu te zien op Disney+

Beyoncé's 'Black is King' nu te zien op Disney+
31 juli 2020 om 10:43

Beyoncé's film Black Is King (2020) is vanaf vandaag te zien op Disney+. Haar langverwachte nieuwe project is een visueel album en werd in een persbericht aangekondigd als "een viering van de zwarte ervaring over de hele wereld".

De film is volgens de zangeres bedoeld om de schoonheid van de zwarte gemeenschap te vieren. Ze benoemde ook dat de film in het licht van de actualiteit een nieuwe betekenis krijgt. Lovende reacties op de film stromen binnen, en de hashtag #blackisking is sinds het moment van de release wereldwijd trending op Twitter.

Black is King heeft een diverse cast met veel bekende gezichten, zoals Lupita Nyong'o, Kelly Rowland, Pharrell Williams en JAY-Z. We worden meegenomen van New York naar LA, naar Zuid-Afrika en West-Afrika, en naar Londen en België.

Black Is King (2020)
5.5
Dit visuele album van Beyoncé verbeeldt de lessen van The Lion King voor jonge koningen en koninginnen van vandaag die op zoek zijn naar hun eigen kronen.

Beyoncé's vorige single, 'Black Parade', verscheen (onaangekondigd) op 19 juni, de datum die ook wel Juneteenth wordt genoemd. Op die dag wordt in de Verenigde Staten de bevrijding van de tot slaaf gemaakten gevierd, en stil gestaan bij de gruwelen van de slavernij. Het nummer refereert onder andere naar de Afrikaanse diaspora, waar de zangeres zich recentelijk meer over uitspreekt in haar werk, en dat doet ze ook in Black Is King.

Black is King is vanaf nu te zien via Disney+. De trailer van het visuele album kijk je hier:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Black Is King' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films Video's Disney+Black Is King (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten