De bus uit 'Into The Wild' krijgt plek in een museum

De bus uit 'Into The Wild' krijgt plek in een museum
31 juli 2020 om 10:03

De beroemde Into the Wild (2007)-bus zal waarschijnlijk een plek vinden in het Museum of the North, op de campus van de Alaska Fairbank Universiteit. Dat maakte het ministerie van Natural Resources van Alaska gisteren bekend.

De bus werd wereldberoemd door het boek van Jon Krakauer uit 1996 en de gelijknamige verfilming met Emile Hirsch in de hoofdrol. Maar de roem en de afgelegen locatie bleken een dodelijke mix: de bus werd een attractie voor avontuurlijke fans van het verhaal, en dat liep niet altijd goed af. De barre omstandigheden in het gebied en de onbereikbaarheid van de bus maken het een heftige tocht, waardoor zo'n 15 reddingsmissies per jaar nodig zijn om onoplettende wandelaars terug te halen. Ten minste twee mensen overleefden de tocht niet.

Om meerdere dodelijke gevallen te voorkomen werd de bus vorige maand op verzoek van het lokale bestuur verplaatst naar een 'veilige en geheime locatie'. Inmiddels is dus besloten tot een plek in het museum. Burgemeester Clay Walker zei over de verplaatsing:

Ik weet dat het het juiste is om te doen. Het is een gevaarlijke attractie, en we willen de openbare veiligheid in het gebied waarborgen. Tegelijkertijd is het altijd een beetje bitterzoet als er een stukje van je geschiedenis wordt weggehaald.

Into The Wild gaat over het waargebeurde verhaal van Christopher McCandless, die na zijn afstuderen al zijn bezitingen achterlaat, zijn spaargeld weggeeft aan een goed doel en naar Alaska lift om in de wildernis te leven. In de verlaten bus sterft hij van de honger. Hij was toen 26. Sindsdien is de bus een gedenkteken voor wandelaars die proberen de avonturen van McCandless te volgen. Krakauer tekende het verhaal over de jonge filosoof op in zijn boek, dat in 2007 verfilmd werd.

Into the Wild (2007)
8.1
De 22-jarige, pas afgestudeerde Christopher McCandless laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Into The Wild' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films AlgemeenInto the Wild (2007)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten