Vanavond op tv: Oscarwinnaar 'Mar adentro' met Javier Bardem in de hoofdrol

Vanavond op tv: Oscarwinnaar 'Mar adentro' met Javier Bardem in de hoofdrol
30 juli 2020 om 18:15

Elke dag lichten we de beste film op tv voor je uit, zodat het kiezen van een film nog makkelijker wordt. Vanavond is onze tv-filmtip Mar adentro (2004), geregisseerd door Alejandro Amenábar, met o.a. Javier Bardem, Lola Dueñas en Belén Rueda.

In Mar adentro brengt Ramón na een ongeluk op zee al dertig jaar van zijn leven met pijn in bed door. De komst van twee vrouwen verstoort zijn leven. Julia, een advocate, wil hem erg graag helpen. Rosa, afkomstig uit een naburig dorp, wil hem dan weer overtuigen dat zijn leven − ondanks de pijn − nog de moeite waard is.

Het verhaal is gebaseerd op het leven van Ramón Sampedro, een Spanjaard die door een duikongeluk tetraplegie opliep en die daar 29 jaar mee door moest leven, terwijl hijzelf euthanasie wenste.

Bekijk hier alvast de trailer:

De film won de Oscar voor beste niet-Engelstalige film en werd daarnaast genomineerd voor de Oscar voor beste grime.

Mar adentro is vanavond om 21:10 zonder reclame te zien op Canvas! Heb je deze film al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv.

Mar adentro (2004)
8.0
Na een ongeluk op zee, brengt Ramón al dertig jaar van zijn leven met pijn in bed door. De komst van twee vrouwen verstoort zijn leven.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Mar adentro' via TMDb

Meer over:

Televisie FilmsMar adentro (2004)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten