Seth Rogen en 'Call Me By Your Name'-regisseur werken samen aan film over beroemde Hollywood-sekswerker

Seth Rogen en 'Call Me By Your Name'-regisseur werken samen aan film over beroemde Hollywood-sekswerker
30 juli 2020 om 15:37

Hoewel Seth Rogen vooral bekend is als acteur, heeft hij inmiddels ook werk als schrijver, regisseur en producent op zijn naam staan. Denk aan films als This Is the End (2013) en Sausage Party (2016).

Het is dan ook in deze hoedanigheid dat Rogen een samenwerking aangaat met Luca Guadagnino, regisseur van Call Me by Your Name (2017) voor een film over een beroemde Hollywood-sekswerker.

Deadline meldt dat Rogen en zijn vaste medewerker Evan Goldberg zijn gevraagd door Searchlight Pictures om een script te schrijven voor een film gebaseerd op de documentaire Scotty and the Secret History of Hollywood (2017), over het leven van pooier Scotty Bowers.

Luca Guadagnino zal de regie voor zijn rekening nemen. Tyrnauer en zijn partner Corey Reeser van Altimeter Films gaan de film produceren.

Oplichter en pooier

Scotty Bowers diende als marinier tijdens de Tweede Wereldoorlog en kwam in actie bij de Slag om Iwo Jima. Na de oorlog startte hij zijn seksuele carrière, waarna hij uiteindelijk bekend kwam te staan als oplichter en pooier voor tal van Hollywoodsterren. Bowers was werkzaam vanaf eind jaren 40 tot het begin van de aids-epidemie in de jaren 80, voor zowel de hetero- als de LGBTQ-gemeenschap.

Bowers overleed afgelopen oktober op 96-jarige leeftijd. In de jaren voorafgaand aan zijn dood sprak hij openlijk over zijn seksuele activiteiten. Onder meer in zijn memoires, getiteld: Full Service: My Adventures in Hollywood and the Secret Sex Lives of the Stars. Daarin wijdde hij onder meer uit over hoe hij al deze discrete liaisons regelde vanuit het tankstation dat hij bediende.

De documentaire Scotty and the Secret History of Hollywood was grotendeels gebaseerd op de memoires van Bowers en debuteerde op het internationale filmfestival van Toronto in 2017. De theatrale release volgde juni 2018. De documentaire werd overwegend positief kritisch ontvangen. Nu zal het verhaal van Bowers door de speelfilmlens worden verteld, maar het valt nog te bezien wie hem uiteindelijk zal gaan spelen.

Projecten

Deze film is slechts één van de verschillende projecten die Luca Guadagnino op stapel heeft liggen. De filmmaker, die de afgelopen jaren de aandacht trok met Call Me By Your Name en de remake Suspiria (2018), is momenteel ook bezig aan een remake van Scarface en een filmbewerking van Ventajas de Viajar en Tren (2019).

Scarface (1983)
8.3
De jonge Cubaan Tony Montana wordt geconfronteerd met de harde waarheid als in Miami blijkt dat vluchtelingen zich enkel staande kunnen houden met misdaad.

Zijn HBO-miniserie We Are Who We Are (2021) gaat in september in première op HBO en zijn documentaire Salvatore, Shoemaker of Dreams gaat dezelfde maand in première op het Filmfestival van Venetië.

Seth Rogen is binnenkort te zien in An American Pickle. Daarin heeft Rogen een dubbele rol. Hij speelt een Europese immigrant uit 1920 die 100 jaar later wakker wordt in een vat vol augurken en niet ouder is geworden en de achterkleinzoon van een computerprogrammeur.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still van Seth Rogen in 'American Pickle' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsScotty and the Secret History of Hollywood (2017)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten