Reboot 'Scarface' in de maak door regisseur 'Call Me by Your Name' en Coen Brothers

Reboot 'Scarface' in de maak door regisseur 'Call Me by Your Name' en Coen Brothers
15 mei 2020 om 10:58

De Regisseur van de populaire romantische dramafilm Call Me by Your Name (2017), Luca Guadagnino, gaat een reboot van Scarface (1983) regisseren voor Universal Pictures.

Joel Coen en Ethan Coen schreven de laatste versie van het script met eerdere ontwerpen van Gareth Dunnet-Alcocer, Jonathan Herman en Paul Attanasio.

Scarface zal worden geproduceerd door Dylan Clark voor zijn Dylan Clark Productions. Scott Stuber zal samen met Marco Marabito de film gaan produceren. Ook Brian Williams zal als uitvoerend producent gaan dienen.

Het verhaal is al een aantal keren verfilmd, met als laatste keer in de klassieker uit 1983 met Al Pacino en Michelle Pfeiffer en onder regie van Brian DePalma. De nieuwe film wordt een herbeleving van het immigrantenverhaal dat in zowel de versie uit 1932, Scarface (1932), als de versie uit 1983 wordt verteld, en speelt zich af in Los Angeles.

Guadagnino heeft het grootste deel van zijn carrière besteed aan het regisseren van kleinere prestigefilms in het arthousecircuit, dus Scarface zou voor hem zijn eerste echte grote film gaan worden die veel geld in het laadje moet gaan brengen.

Onlangs stond hij aan het roer van Suspiria (2018) (een remake van Suspiria (1977)) voor Amazon Studios, met Dakota Johnson, Tilda Swinton en Chloe Moretz in de hoofdrol. Daarvoor regisseerde hij het Oscarwinnende drama Call Me by Your Name, die Guadagnino zelf een Oscarnominatie opleverde.

Hij is momenteel met de postproductie bezig voor de miniserie van HBO We Are Who We Are (2021– ) met onder anderen Alice Braga en Kid Cudi, en ontwikkelt ook een remake van The Lord of the Flies voor Warner Bros.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Scarface' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films CelebritiesScarface (1983)Scarface (1932)Scarface

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten