'Heartstopper'-sterren noemen de Netflix-serie een 'klassieke Hollywood-romance'

'Heartstopper'-sterren noemen de Netflix-serie een 'klassieke Hollywood-romance'

De Netflix-serie Heartstopper (2022‑ ) is gebaseerd op de stripverhalen van Alice Oseman en gaat over twee tienerjongens die op school voor elkaar vallen. De serie werd al snel een grote hit op de streamingdienst toen het afgelopen april in première ging. Nu doen hoofdrolspelers Joe Locke en Kit Connor een boekje open over hun kijk op Heartstopper.

Charmante hoofdrolspelers

Je kunt de veelgeprezen serie niet bespreken zonder het over de charmante hoofdrolspelers te hebben. Joe Locke en Kit Connor schitteren als Charlie en Nick op het scherm. Met gestolen blikken en heimelijke glimlachen laten de tieners een specifiek soort tienerverlangen zien dat nog maar al te zeldzaam blijft in de hedendaagse LGTBQ+-media.

Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix

Oude, klassieke Hollywood-romance

Heartstopper is een serie die duidelijk een snaar heeft geraakt bij kijkers over de hele wereld. Volgens Connor, die Nick speelt in de serie, volgt de serie in veel opzichten de stijlfiguren van een oude, klassieke Hollywood-romance. Volgens hem is dat een van de meest onderschatte dingen aan Heartstopper, en een van de dingen die minder genoemd worden.

Er zitten zoveel kleine verwijzingen naar deze stijlfiguren in de serie. De homogemeenschap heeft nooit echt een klassieke Hollywood-romance gekregen. In aflevering acht zie je bijvoorbeeld zo'n typische Hollywood-scène voorbijkomen. In deze scène kussen we in de gang na de sportdag. Het werd een echte romantische Hollywood-kus in slow motion. Heel geromantiseerd.

Kit Connor

Mooie levenslessen

Het maken van Heartstopper was buitengewoon belangrijk voor Connor, kijkend naar zijn leven en identiteit. Hij voelde zich sterker door omringd te zijn met zelfverzekerde mensen binnen de queer-gemeenschap. Locke vertelt dat hij altijd al heeft geweten wie hij was. Toch heeft Heartstopper hem geleerd om trots op zichzelf te zijn en dat hij zich niet zoveel moet aantrekken van wat andere mensen denken.

Vroeger maakte ik me veel zorgen over wat mensen van me vonden, wie ik was en hoe ik mijn leven leefde. Maar Heartstopper heeft me juist geleerd me er niet zoveel van aan te trekken. Om gewoon te zijn wie ik ben. Ik denk niet dat ik zou weten wie ik was als ik Heartstopper niet had meegemaakt. Daar zal ik altijd dankbaar voor zijn.

Joe Locke

Seizoen 2 ook op komst

Binnenkort is seizoen 2 van Heartstopper te zien op Netflix. Een releasedatum is nu nog niet bekend. Op de hoogte blijven? Maak een account aan op onze website, zet Heartstopper in je watchlist en blijf zo automatisch op de hoogte van een releasedatum.

Heartstopper (2022‑ )
8.7
Kijk op Netflix • Als de zachtaardige Charlie en de rugbyliefhebbende Nick elkaar op de middelbare school ontmoeten, ontdekken ze al snel dat hun onwaarschijnlijke vriendschap uitgroeit tot een onverwachte romance.
Beeld: Still 'Heartstopper' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixHeartstopper (2022‑ )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws