'Dirty Dancing'-ster bevestigt terugkeer van meerdere personages in vervolgfilm

'Dirty Dancing'-ster bevestigt terugkeer van meerdere personages in vervolgfilm

Decennia na de release van Dirty Dancing (1987) komt het langverwachte vervolg in de bioscoop in 2024. Jennifer Grey zal opnieuw te zien zijn in het vervolg als de iconische ''Baby''. Grey's Baby zal echter niet het enige terugkerende Dirty Dancing-personage zijn dat fans te zien krijgen in Dirty Dancing The Sequel (2024).

Meerdere onthullingen

Grey onthult niet alleen dat het filmen van het project in de lente van start gaat, maar ook dat er een aantal bekende gezichten in de nieuwe film te zien zullen zijn. Ook vertelt Grey dat fans erop kunnen rekenen dat er een terugkeer naar Kellerman's zal plaatsvinden in de nieuwe film, verwijzend naar de setting van de originele film uit 1987. Verder laat ze weten dat Baby een paar jaar ouder zal zijn dan de laatste keer dat we haar zagen en dat de film een nieuw verhaal zal vertellen, dat zich afspeelt in de jaren negentig.

Het is een uitdaging om het te bekijken vanuit dit oogpunt. Wat gebeurt er als de film zich 30 jaar later afspeelt, maar nog steeds in de jaren '90? Wat gebeurt er met het hoofdpersonage - wat is er met haar gebeurd en wat is er nu relevant aan het oorspronkelijke verhaal op een ander moment? Ik heb geen behoefte om de eerste te remaken of om te concurreren met de eerste film, of om het beter te maken dan de eerste. Het gaat meer om het nieuwe verhaal dat verteld moet worden.

Jennifer Grey
Still 'Dirty Dancing' via TMDb
Still 'Dirty Dancing' via TMDb

Afwezigheid van Johnny

Er zijn nog niet veel details bekend over het vervolg van Dirty Dancing. Wel heeft regisseur Jonathan Levine eerder gezegd dat de film de nalatenschap van Patrick Swayze, die Johnny speelde in de originele film, niet zal negeren. Swayze overleed in 2009. Volgens Levine zal Johnny's afwezigheid een grote rol spelen in het verhaal.

Eerdere pogingen

Fans kunnen niet wachten op het vervolg van Dirty Dancing. De veelgeprezen film kreeg al eens een prequel: Dirty Dancing: Havana Nights (2004). Ook kwam er een theatermusical van de film in 2004 en maakte de Amerikaanse zender ABC in 2017 een remake met Dirty Dancing (2017), die niet zo goed werd ontvangen.

Dirty Dancing The Sequel is vanaf 15 februari 2024 in de bioscoop te zien.

Dirty Dancing (1987)
7.0
Het verwende meisje Frances Houseman, bijgenaamd Baby, brengt de zomervakantie van 1963 door in een vakantiepark in Catskills.
Beeld: Still 'Dirty Dancing' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films BioscoopDirty Dancing (1987)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws