Negende seizoen van 'The Blacklist' vanaf vandaag te zien op Netflix

Negende seizoen van 'The Blacklist' vanaf vandaag te zien op Netflix

Een vroeg Sinterklaascadeautje voor liefhebbers van de langlopende serie The Blacklist (2013‑ ): het negende seizoen is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Fatale gebeurtenis

Aan het begin van het eerste seizoen overhandigt het iconische personage Raymond "Red" Reddington de FBI een (zwarte) lijst met de namen van talloze criminelen, waarvan sommigen zo slinks zijn dat ze nog niet eens gezocht worden. Heel wat seizoenen en plottwists later weten we meer over de mysterieuze band tussen Reddington en FBI-agente Liz (Megan Boone), maar een fatale gebeurtenis aan het eind van het achtste seizoen heeft de boel aardig op zijn kop gezet.

Still 'The Blacklist' via TMDb
Still 'The Blacklist' via TMDb

Gezamenlijke vijand

Seizoen negen speelt zich twee jaar na de achtste reeks af, en door middel van flashbacks wordt er teruggeblikt op de nasleep van een tragische moord. De zogeheten Task Force van de FBI is ontmanteld, maar door omstandigheden worden sommige (ex-)leden toch weer tot elkaar veroordeeld. De grote vraag is wie de opdracht heeft gegeven voor de klinische moordopdracht in seizoen acht, en of er misschien een gezamenlijke vijand is die alle hoofdrolspelers een list draait.

SkyShowtime

Abonneehouders van Videoland kunnen al sinds vorig jaar genieten van de nieuwe afleveringen, en het is enigszins opvallend (maar voor fans natuurlijk goed nieuws) dat Netflix de rechten van het negende seizoen ook heeft weten te bemachtigen. The Blacklist is namelijk van NBCUniversal, en dat bedrijf valt onder een van de grote aandeelhouders in het nieuw opgerichte SkyShowtime. Het valt dus te verwachten dat de serie in de (nabije) toekomst mogelijk verhuist, maar momenteel is daar nog niets over bekend en kun je 'gewoon' op Netflix terecht voor de negende reeks.

The Blacklist (2013‑ )
8.0
Kijk op Netflix • Raymond "Red" Reddington (James Spader) is een van de meest gezochte criminelen ter wereld. Op een dag geeft hij zichzelf aan op het hoofdkantoor van de FBI en biedt aan om iedereen aan te geven met wie hij ooit heeft gewerkt en op zijn 'Blacklist' (Zwarte lijst) staan.

Seizoen tien

Het volledige negende seizoen is vanaf vandaag te bingen. Zoals we eerder al lieten weten, komt er ook een tiende seizoen. In de Verenigde Staten zullen de eerste afleveringen in februari uitgezonden worden.

Beeld: Still 'The Blacklist' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Blacklist (2013‑ )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws