Adam Sandler kwam er snel achter dat niet iedereen zijn films kon waarderen

Adam Sandler kwam er snel achter dat niet iedereen zijn films kon waarderen

Steracteur Adam Sandler kwam er al aan het begin van zijn carrière achter dat niet iedereen zijn films kon waarderen. In een recent interview naar aanleiding van zijn nieuwste film Hustle (2022) legt hij uit hoe hij leerde om negatieve reacties naast zich neer te leggen.

Hustle volgt een Amerikaanse basketbalscout (Sandler) die het samen met een door hem ontdekt talent probeert te maken in de NBA, nadat hij eerder ten onrechte ontslagen is. De film is sinds afgelopen zomer te zien op Netflix, en een paar dagen na de release deelden we het trotse nieuws dat Hustle de best gewaardeerde Sandler-film tot nu toe is. Dat nieuws heeft een ondertoon die past bij Sandlers twijfelachtige status als acteur: vrijwel iedereen heeft wel eens een film met Sandler gezien, maar lang niet iedereen nam (en neemt) hem serieus als acteur.

Still 'Hustle' via Netflix/Scott Yamano
Still 'Hustle' via Netflix/Scott Yamano

Dat laatste heeft vooral te maken met Sandlers keuze voor (romantische) komedies waarin hij nonchalante, lollige personages speelt met een vorm van humor die je net moet kunnen waarderen. Dat geldt natuurlijk zeker voor critici. In het bewuste gesprek over Hustle haalt Sandler Billy Madison (1995) aan, één van de films waarmee hij in de jaren negentig doorbrak: "Toen Billy Madison uitkwam, dachten ik en mijn vriend (Tim Herlihy, die later aan meer Sandler-films zou meewerken): 'oh, ze gaan hier in New York over schrijven'".

Still 'Billy Madison' via TMDb
Still 'Billy Madison' via TMDb

De eerste recensies waren niet mals:

We lazen het eerste stuk, en we dachten, 'wat gebeurt hier? ze haten ons'. We namen aan dat het aan die ene krant zou liggen, maar toen bleek negentig procent van de kranten dezelfde kritiek te delen.

Adam Sandler

Sandler vervolgde zijn acteursloopbaan met titels als Happy Gilmore (1996) en The Wedding Singer (1998), en in die tijd wilden mensen hem nog wel eens bellen om te zeggen dat er weer iets negatiefs was geschreven. Sandler had toen alleen al geleerd om ermee om te gaan dat niet iedereen een klik heeft met de films die hij maakt: "Ik reageerde dan dat ik de kritiek niet gelezen had. Verder is het me uiteindelijk voor de wind gegaan".

Hustle (2022)
7.3
Kijk op Netflix • Het verhaal volgt een Amerikaanse basketbalscout die ten onrechte wordt ontslagen. Na het ontdekken van een fantastische speler in het buitenland besluit hij de speler naar Amerika te halen om te bewijzen dat ze allebei de talenten hebben om het te maken in de NBA.

De laatste jaren maakt Sandler opvallende acteerkeuzes die hem op overwegend positieve commentaren komen te staan. Zo werd hij geprezen om zijn hoofdrol in de eigenzinnige misdaadfilm Uncut Gems (2019) (te zien op Netflix), en is hij dit jaar dus te zien in het goed ontvangen basketbaldrama Hustle.

Beeld: Still 'Hustle' via Netflix/Scott Yamano
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsHustle (2022)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws