Netflix maakt film van sciencefictiongame 'Beyond Good & Evil'

Netflix maakt film van sciencefictiongame 'Beyond Good & Evil'
1 augustus 2020 om 16:13

Rob Letterman zal een adaptatie van de videogame 'Beyond Good & Evil' gaan regisseren voor Netflix. De film wordt geproduceerd door Jason Altman en Margaret Boykin voor Ubisoft Film & Television.

Het verhaal vindt plaats in de 25e eeuw op een afgelegen planeet die aangevallen wordt door aliens. De militaire leiding van de planeet speelt echter mogelijk onder een hoedje met de aanvallers in plaats van dat ze hun bevolking beschermen. Een jonge fotojournalist genaamd Jade wordt gerekruteerd door een ondergrondse verzetsbeweging.

De game werd in 2003 geïntroduceerd en was geen onverdeeld succes. Hoewel de game genomineerd was voor game van het jaar, was het niet succesvol genoeg om de trilogie te worden waarop de makers hoopten. In de loop der jaren kreeg het echter een cultstatus en kondigde Ubisoft in 2017 alsnog een vervolg aan.

De adaptatie zit nog in een vroege fase en Netflix is op zoek naar schrijvers om de game te bewerken tot een filmscript. Al wel is bekend dat Letterman de regisseur wordt. Hij begon met het opdoen van ervaring voor animatie en visuele effecten tijdens zijn co-regisseurschap voor Shark Tale (2004), en daarna Monsters vs Aliens (2009). Zijn eerste live-action film was Gulliver's Travels (2010). Het meest recent maakte hij Pokémon Detective Pikachu (2019).

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten