Jeremy Pope en Janet Mock van 'Hollywood' werken aan film over relatie Sammy Davis Jr. en Kim Novak

Jeremy Pope en Janet Mock van 'Hollywood' werken aan film over relatie Sammy Davis Jr. en Kim Novak
1 augustus 2020 om 17:55

Jeremy Pope heeft net een Emmy-nominatie binnen voor Hollywood (2020) en gaat nu samen met producent Janet Mock aan de slag met de interraciale liefdesrelatie tussen Sammy Davis Jr. en entertainer en actrice Kim Novak. Pope zal Davis Jr. spelen en Mock neemt plaats in de regisseursstoel.

De producenten zijn Jonathan Glickman, die ook de aankomende film Respect (2020) over Aretha Franklin produceert, en Jon Levin. Het is de bedoeling dat de film, die op dit moment bekend staat als Scandalous! gefilmd zal worden in Los Angeles komende herfst. Er moet voor die tijd nog wel een actrice gevonden worden die Novak kan belichamen en Mock zal het script van Matthew Fantaci nog polijsten.

Davis Jr. doorbrak barrières en was een van de eerste zwarte sterren die een rol speelde in een drama op televisie, daarnaast verdiende hij geld met optredens in Sands Hotel in Las Vegas. Novak werd bekend nadat zij de plek innam van Rita Hayworth, die uit de gratie viel vanwege haar aaneenschakeling van huwelijken. Novak en Davis Jr. werden verliefd nadat ze aan elkaar voorgesteld waren door Tony Curtis, maar hun romance werd zwaar onder druk gezet door de roddelpers van Hollywood.

Novak stond onder de invloed Harry Cohn die het hoofd was van Columbia Pictures. Hij buitte haar uit en had veel invloed op haar. Davis Jr. daarentegen kreeg te horen dat het onverstandig van hem was om met iemand te daten die niet zwart was. Hij werd bedreigd en men dacht dat Cohn een contract met een huurmoordenaar had afgesloten om hem uit de weg te ruimen. Om de aandacht af te leiden trouwde Davis Jr. met zwarte zangeres Loray White. Uiteindelijk zouden Davis Jr. en Novak elkaar nog maar enkele keren zien.

Pope is waarschijnlijk een goede keuze om de rol te spelen, want hij heeft een veelzijdige carrière. Hij heeft twee Tony-nominaties op zijn naam staan van zijn debuut in Choir Boy en Ain't Too Proud: The Life and Times of The Temptations. En nu krijgt hij dus opnieuw erkenning voor zijn rol in Hollywood.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Hollywood' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten