President Trump verdiende in 2019 bijna anderhalf miljoen aan werk in Hollywood

President Trump verdiende in 2019 bijna anderhalf miljoen aan werk in Hollywood
2 augustus 2020 om 10:30

Trump ontving in 2019 zo'n 1,7 miljoen dollar aan inkomsten vanuit Hollywood. Dat is omgerekend bijna 1,5 miljoen euro. Het bedrag bestond onder andere uit inkomsten van realityserie 'The Apprentice en royalities voor zijn rol in The Little Rascals (1994). Ook ontving hij pensioen van de SAG en de AFTRA.

Dat schrijft de Hollywood Reporter op basis van documenten die afgelopen vrijdag openbaar werden gemaakt. De documenten bieden een gedetailleerd overzicht van de financiele bezittingen en inkomsten van de president. Daaruit blijkt dat hij dus nog steeds aanzienlijke inkomsten uit zijn werk in film- en tv-producties heeft.

De grootste bron van inkomsten in Hollywood is afkomstig van Trump Productions LLC, het productiebedrijf dat in 2004 werd opgericht en 'The Apprentice' en 'The Celebrity Apprentice' voor NBC produceerde. Daarnaast ontving hij pensioen van zowel de Screen Actors Guild, die hem in 2019 $77.808 betaalde, én van de American Federation of Television and Radio Artists, waarvan hij zo'n 9000 dollar ontving. Hoewel die organisaties in 2012 fuseerden, blijven ze de pre-fusie pensioenen los utibetalen.

Ook ontving de Amerikaanse president tussen de 200 en 1000 dollar voor zijn rol in komedie The Little Rascals uit 1994, waarin hij één zin had. Van Warner Bros. en Entertainment Partners ontving Trump soortgelijke bedragen, ook voor kleine rollen. Welke rollen dat waren laten de productiebedrijven niet weten, maar het zou zomaar een van deze cameo's kunnen zijn:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Trump @War' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten