Acteur Wilford Brimley op 85-jarige leeftijd overleden

Acteur Wilford Brimley op 85-jarige leeftijd overleden
2 augustus 2020 om 13:26

Acteur Wilford Brimley, die bekend werd met onder andere de films Cocoon (1985) en The Firm (1993), is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde zijn manager Lynda Bensky aan The Hollywood Reporter.

Brimley stierf zaterdagochtend 1 augustus op de intensive care afdeling in het St. George ziekenhuis in Utah. Bensky zei in haar verklaring ook dat ze hem zal missen:

Wilford Brimley was een man die je kon vertrouwen. Hij zei wat hij bedoelde, en hij meende wat hij zei. Hij had een taaie buitenkant en een teder hart. Ik ben verdrietig dat ik zijn prachtige verhalen niet meer zal kunnen horen.

Brimley werd geboren in 1934, en had voordat hij acteur werd talloze andere banen. Na zijn tijd in het US Marine Corps was hij smid, rodeo rijder en bodyguard voor een zakenman. Zijn filmcarrière begon hij als figurant op een paard, in onder andere Gunsmoke (1953) en Bonanza (1959–1973). Over dat werk zei Brimley ooit:

Ze zetten ons op het zadel met een pruik en wat make-up en we waren native americans die over de heuvels vluchten voor soldaten. Dat kleedden we ons om in soldatenuniformen en keerden we om, om onszelf te achtervolgen over dezelfde wegen.

Later speelde Brimley onder andere in The Electric Horseman (1979), Absence of Malice (1981) en The Firm van Sydney Pollack, en misschien wel zijn meest gedenkwaardige rol in The Natural (1984) van Barry Levinson.

Brimley schuwde de commercie niet, en daarom kennen veel mensen zijn besnorde hoofd ook van een van de talrijke reclamespots waarin hij de hoofdrol had. Op social media brengen veel mensen een eerbetoon aan de acteur.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Profile Wilford Brimley via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen CelebritiesCocoon (1985)The Firm (1993)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten